Berichten vanuit het Universum

31. dec, 2018

Wat mag/kan het jaar 2019 voor jou gaan betekenen?

 

Lieve vrienden, we zijn alweer met zijn allen aanbeland in het jaar des Herens 2019.

Wat hebben we een intens jaar voor velen achter ons mogen laten. Velen van ons zijn in het jaar 2018 vele uitdagingen tegengekomen, zowel oude dingen die in ons vastzaten (verborgen en verstopt) maar ook vele nieuwe dingen/uitdagingen mochten we op ons pad tegen gaan komen.

Vele liefdevolle zielen zijn verlicht en ontwaakt uit deze nieuwe en oude uitdagingen weer omhooggeklommen maar ook velen zitten (nog) vast in die oude energie en worstelen (nog) steeds om naar boven te komen. Maar weet lieve vrienden, dat toeval niet bestaat… toeval is een vanuit het ego bedachte uitdrukking voor iets dat ons verwonderd of dit nu een voorval is vanuit het licht gezien dan wel vanuit de duisternis… maar wij noemen deze dingen heel vaak “toeval” omdat de verwondering ons vaak opvalt en hierdoor onze denkwereld ermee aan de haal gaat.

 

Maar lieve vrienden, als ik jullie nu mag zeggen dat toeval niet bestaat!

Hetgeen wij toeval noemen draagt altijd een doel, een doel waarop wij vanuit de vaste materie… vanuit onze verwrongen gedachtewereld vaak geen zicht op hebben. Al deze dingen dragen bij aan onze zielenleer, aan de dingen die wij met onze ziel hebben afgesproken wat wij willen leren gedurende dit leven.

Kijk dus ook eens naar die dingen die wij “toeval” noemen, observeer hetgeen jij je over verwonderd of dit nu van een hoge en pure energie is of van een lagere en zwaardere energie. Laat het oordeel los over die dingen die jij mag observeren vanuit jouw liefdevolle hart en leer de les uit de dingen die ons zo verwonderen!

 

Nu het jaar des Herens 2019.

 

In de gouden tijd van Atlantis ontving Aartsengel Metatron van de Goddelijke Bron de betekenis van de wetenschap der getallen. Hij leerde de mensheid dat elk getal een machtige kosmische kracht is.

"Getallen zijn kosmische energieën. Elk getal heeft een unieke trilling die invloed heeft op iedereen die daar verbinding mee maakt." Van hieruit is onze huidige numerologie geboren… de kennis der getallen. Vaak maken hier vele mediums gebruik van, ook omdat het universum vaak en graag met getallen werken… het is een korte maar krachtige doorgave van informatie en kennis, kennis die is vastgelegd door Aartsengel Metatron in de tijd van Atlantis… Denk eens aan de “Engelen getallen”, en aan wat iedereen wel eens opgevallen is… de tijd die onze tegenwoordige digitale klok mag weergeven. De zo genoemde dubbele getallen… 20:20, 21:21, 22:22, ect.

Het is de stem van onze engelen die ons via deze zichtbare manifestatie de Goddelijke boodschappen mogen doorgeven.

 

Het jaar 2019 staat vanuit de numerologie voor een 3 (2+0+1+9=12 – 1+2=3).

Neurologisch gezien zegt de 3:

Verbinding met de geest, de intelligentie en met de rede.

Het is het getal van de expressieve, originele denker en kunstenaar.

Het getal is verbonden met de kleur geel, de kleur van het intellect, de logica en de rede, en met de woensdag.

Op Astrologisch gebied is dit getal verbonden met het sterrenbeeld maagd.

De chakra's die bij dit getal horen en met name van belang zijn, zijn de zonnevlecht en het hart-chakra.

 

Voor de ontwaakte onder ons kan het getal 3 de volgende verlichtende eigenschappen met zich meedragen:

Deze zielen kunnen Bourgondisch, enthousiast, gelukkig, vrijgevig en vol levenslust zijn.

Zij kunnen creatief, optimistisch en extravert zijn.

En zij kunnen inspirerend, communicatief, zorgend en sociaal zijn.

 

Voor de minder ontwaakte onder ons kan het getal 3 de volgende zware eigenschappen met zich meedragen:

Het getal 3 geeft die personen die (nog) in zwaarder weer verkeren de neiging tot warhoofdigheid en geflirt.

Zij kunnen gekunsteld, extravagant, onpraktisch, cynisch en tobberig zijn.

Eventueel hebben zij de neiging tot manipulatie, doelloosheid, een slecht humeur en de neiging tot bedrog.

 

Vanuit de religie staat de 3 voor de drie eenheid:

De vader, de zoon en de heilige geest… of te wel de heilige driehoek.

 

Vanuit het jaar 2019 kan je ook een 12 halen, het is samen met de zo gehete “Meestergetallen” één van de weinige geaccepteerde combinaties.

Vanuit de 12 kan je het volgende afleiden:

12 wordt ook wel het getal van perfectie genaamd.

Er zijn 12 maanden, 12 apostelen 12 uren per etmaal enz.

Omdat de 3 en de 4 beide "heilige" getallen zijn, is het product hiervan net als de som zeven extra heilig, het staat van daaruit gezien dus voor perfectie.

Je komt de 12 ook tegen in bijvoorbeeld… de 12 maanden, de 12 tekenen van de dierenriem.

Een octaaf bestaat ook uit 12 halve toonafstanden.

Jacob had 12 zonen, en de voorvaderen van Israël bestonden uit 12 stammen.

Jezus had 12 discipelen… en zo kunnen we nog wel een aantal prachtige voorbeelden bij elkaar verzamelen als we gaan zoeken ernaar.

Het is tevens de hoogste uur aanduiding op een analoge klok.

 

Je ziet dus wel dat zowel de drie als de twaalf hele belangrijke nummers mogen zijn in onze bewegwijzering hier in de vaste materie op onze liefdevolle Moeder Aarde. Wees dus, ook zeker dit jaar, heel bewust hoe jij je energie en je intenties gebruikt en richt… richt je deze op een hoogenergetische manier dan zal je deze hoge energie met alles wat daarbij hoort ook in je leven kunnen terugverwachten met de perfectie van de creatie daarvan.

Richt je daarentegen je energie op een lage intentie, dus breng jij de lagere energie tot creatie dan kan en mag je deze energie ook in je leven terug verwachten, maar ook hierin zal de perfectie hiervan terug te vinden zijn.

Want immers alles wat jij doet, zegt en denkt is een energie die tot creatie zal mogen komen… het de wet van creatie… het universum zal daarom altijd deze wet van creatie, van al onze intenties tot in perfectie tot creatie laten komen!

Wij zijn allemaal Goddelijke wezens/zielen lieve vrienden… we zijn allemaal creators in de kiem vergeet dit nooit. Elke moment van elke dag brengen wij onze eigen werkelijkheid tot creatie.

 

Welke werkelijkheid breng JIJ tot creatie voor jezelf en voor een ieder ander?

 

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde,

Ronald.

1. dec, 2018

Wat betekenen de feestdagen voor jou?

 

De feestdagen… de één heeft er iets mee en de ander eigenlijk helemaal niets. Maar aan allen gedachten erover liggen zeker wel onderliggende redenen waarom men het wel of niet fijn vindt om deze maand als erg fijn ervaren…

Maar wat houden deze feestdagen nu eigenlijk in?

Waarom ervaren wij deze zoals we ze mogen ervaren?

En wat is het werkelijke betekenis en hoe zijn ze ontstaan?

 

Ik denk dat we de uitleg het best kunnen geven over de werkelijke betekenis ervan… dus laat ik beginnen met een uitleg te geven over deze dagen in de maand december…

 

We beginnen de feestmaand met Sinterklaas:

Sinterklaas is van oudsher een kinderfeest dat hoofdzakelijk alleen in België en Nederland gevierd wordt, de oorsprong van dit feest ligt in het verre vroegere Turkije… lees voor meer informatie de voetnoot onderaan dit schrijven.

 

Nu is het Sinterklaasfeest onderhanden een heel heet onderwerp geworden vanwege zijn ‘vriend/in’ die altijd gelijk met Sinterklaas in één woord genoemd wordt… zwarte Piet. Maar wat is er nu eigenlijk aan de hand met deze zwarte Piet?

Zwarte Piet wordt genoemd in de onderstaande voetnoot als een bevrijde slaaf die vanuit zijn/haar dankbaarheid voor zijn/haar vrijlating Sinterklaas meehielp. Hieraan ligt dus totaal geen racisme ten grondslag… eerder een vorm van dankbaarheid dat ook deze liefdevolle vrienden van Sinterklaas de vrijheid mochten verkrijgen en vanuit hun vrije wil een keus mochten maken.

 

De reden waarom het nu ineens een probleem blijkt te zijn ligt op een geheel ander vlak… namelijk de regeringen. Ja je leest het goed… de regeringen hebben dit probleem tot creatie gebracht en wel om tweestrijd tot creatie te brengen! Het is een al heel oude techniek die al in het oude Romeinse rijk werd gehanteerd en het blijkt nog steeds te werken omdat de mensheid gek is om te oordelen.

 

Wat is er nu eigenlijk aan de hand en hoe werkt het:

Er wordt ergens door iemand of door een groep personen het idee geboren om tweestrijd te zaaien om de macht te behouden. Er wordt iemand uitgezocht om het voortouw te nemen om die tweestrijd te zaaien waarna deze persoon zich in veiligere haven weer terugtrekt (denk hier onder andere aan Sylvana Simons). Deze persoon steek het zo genaamde vuur aan en het spel kan gaan beginnen.

Iedereen heeft een mening over hetgeen en iedereen oordeelt er lekker op los, er wordt tweestrijd tot creatie gebracht… het doel waarom het gaat… angst verspreiding. Dit spel gaat zover tot de regering (in dit geval) de volgende stap kan gaan zetten. Deze stap is de openbare orde, zodra de openbare orde in gevaar komt mag het overheidsapparaat gaan ingrijpen om de orde te herstellen… het gevolg, overal politie en arrestaties.

De regering, die het spel heeft opgezet wast zijn handen in onschuld en veroordeelt dus het hele gebeuren en zeggen dat het niet kan en mag… ze zeggen eigenlijk hiermee… Volg Mij, Wij gaan het Regelen voor Jullie.

De verdeel en heers techniek is compleet, de mensheid is weer lekker volgzaam… en wij hebben onze macht weggegeven aan de overheid!

 

Tot zover het Sinterklaasfeest.

 

Dan komen wij bij het Kerstfeest:

Het Kerstfeest, wat is dit nu eigenlijk en wat vieren we nu eigenlijk?

Het christelijke geloof koppelt de kerstdagen vast een de geboorte van Jezus. Je zou dus zeggen… de geboorte van Jezus, maar die is helemaal niet op die dag geboren en ook het tijdstip qua jaar klopt niet… lees voor meer informatie de voetnoot over Jezus onderaan dit schrijven. Dus wat vieren we eigenlijk dan wel?

Het Kerstfeest is afkomstig van de Romeinen. Vanaf ongeveer het jaar 354, toen het christendom de officiële godsdienst van de Romeinen was geworden, werden zonnefeest en Christusfeest in elkaar geschoven, en zo ontstond dus het Kerstfeest zoals we dit nu nog steeds vieren. Het heeft dus eigenlijk helemaal niet te maken met de geboorte van Jezus, maar het is een verzonnen feest oorspronkelijk afkomstig van de Romeinen en het christendom.

 

Vaak wordt het feest gebruikt om lekker samen te zijn met onze geliefden, om lekker te eten en om zelfs nog ‘ouderwetse’ gezelschapsspelletjes met elkaar te spelen.

Velen onder ons komen met grote groepen (familie) bij elkaar op deze dagen, vaak zitten daarom en daardoor velen in de stress… is het eten wel goed en is er voldoende te eten. Zou die en die wel samen kunnen aanzitten aan de tafel want ze leven in onmin met elkaar. Zou hij of hij weer niet te veel gaan drinken en daardoor de sfeer onder druk zetten!

Allemaal oordelen en verwachtingen en deze liefdevolle zielen zijn zich vaak niet bewust van de wet van aantrekking… de wet die mag zeggen dat alles wat we zeggen, doen en denken een creërende kracht is en bezit. Ze zijn zich er dus ook niet van bewust dat zij de energie tot mislukking uitzenden en dus ook weer terug mogen verwachten!

 

Daarnaast is het eigenlijk ook heel erg vreemd… waarom hebben wij deze twee dagen nodig om elkaar te ontmoeten, te delen met elkaar en de gezelligheid die wij elkaar mogen schenken? Er zijn toch echt nog 363 dagen in het jaar dat we dit kunnen doen, vaak nog op momenten die niet zo gedwongen hoeven te zijn, dagen waarin we vanuit onze rust iedereen kunnen uitnodigen die wij willen.

Wij moeten namelijk niets, als jij jezelf laat verplichten tot dergelijke dingen geef je zelf je autoriteit uit handen en laat je iemand anders de leiding nemen over jouw leven!

Wij hebben het recht om je eigen leven te leiden op de manier zoals jij denkt het goed te doen. Dit is je geboorterecht van waaruit jij vanuit jouw vrije wil de beschikking over mag hebben.

Wij mogen alles doen vanuit onze vrije wil en vanuit ons liefdevolle hart… totaal zonder enige verplichting. Al die stress is eigenlijk helemaal voor niets als we ons ervan bewust worden!

 

Het is een opgedrongen gewoonte geworden die vanuit het christelijke geloofsovertuiging ons eigenlijk is opgelegd! Wij mogen elke dag van elkaar houden! Wij mogen elke dag Jezus danken voor zijn leven! Wij mogen elke dag gelukkig zijn en niet alleen op deze twee dagen in het jaar!!!

 

Tot zover het Kerstfeest.

 

Dan blijft nog over het oud en nieuw:

Het oud en nieuw, ook alweer zo een vreemde periode waarin we alles uit de kast proberen te halen om maar mee te doen! Maar wat is dit oud en nieuw nu eigenlijk en waar komt dit nu eigenlijk vandaan?

 

Julius Caesar stelde in 46 voor Christus vast dat 1 januari voortaan het begin van elk nieuw jaar was, dus weer die Romeinen, daarnaast heeft de kerk dit verbonden aan de besnijdenis van Jezus omdat de kerk niets had met dit heidense feest en zo waren ze dus ook weer van een ‘probleem’ verlost…

Valt je nu niets op lieve vrienden? Valt het jullie niet op dat in al deze drie verhalen er iets genoemd wordt over de Romeinen of/en de geloofsovertuiging?

Dat deze twee iets gemeen hebben, dat deze twee eigenlijk al die dingen geregeld hebben en ons die overtuigingen hebben opgelegd!

 

Daarnaast lieve vriend, het is toch van de zotte om op 1 januari jezelf de belofte te doen om beter te gaan leven… om te gaan stoppen met roken, drinken of af te vallen… ect. Vaak zijn deze belofte ook loze beloften.

Waarom?

Omdat ze niet genomen worden vanuit het hart, omdat deze beslissingen genomen worden gericht op de toekomst… ze worden niet genomen in en op het pure moment van het NU, ze worden dus genomen puur vanuit het ego en dit ego wilt maar één ding met en van jouw en dat is je lekker bezighouden. Dit is dan ook de reden waarom het meestal tot een mislukking gedoemd is.

 

Lieve vrienden, wij zijn tot grootse dingen instaat, wij zijn creatos en kunnen eigenlijk alles doen en bereiken zolang wij dit maar doen vanuit de puurheid van ons eigen universele hart en vanuit het pure moment van het NU.

NU mogen wij de tegels plaatsen waarop we morgen mogen en kunnen gaan staan! Wij doen dit niet gisteren… die bladzijde van ons boek des levens is al beschreven. Niet morgen want die bladzijde in ons boek des levens is nog niet ingevuld en iedereen kan hierin iets aanvullen waardoor er niet meer van je plannen terecht komt

NU bepalen we wat we mogen en gaan ervaren!

 

Tot zover oud en nieuw.

 

Lieve vrienden, uit mijn uitleg over de feestdagen mogen jullie misschien opmaken dat ik/wij niet zoveel hebben met deze dagen… dit komt mede misschien door een verruimd bewustzijn dat wij in de loop der jaren mochten ontwikkelen. Dit wilt echter niet zeggen dat wij er helemaal niets mee doen, ook wij hebben familieleden waarvan wij innig houden en waarvoor wij een diep respect tonen… ook qua gedachten die zij mogen hebben, onder andere over de feestdagen.

Zelf vieren wij elke dag feest, elke nieuwe dag is weer bijzonder en elke nieuwe dag heeft weer nieuwe aspecten waarvan wij mogen leren en feestvieren. Als wij iets willen… dan zetten wij onze pure intentie achter hetgeen wij wensen zodat het universum het tot creatie mag brengen op de manier die goed voor ons mag zijn, dit doen we elke dag weer opnieuw. Wij wachten dus niet op bepaalde omstandigheden waarop we dit zouden kunnen en mogen doen. Wij zijn de creators van ons eigen leven.

 

Lieve vrienden, kom tot het bewustzijn dat wij onze eigen authentieke kracht weer in onze eigen handen mogen gaan nemen. Kom tot het bewustzijn dat wij creators zijn en dat wij op elk moment onze eigen werkelijkheid tot creatie kunnen laten komen op de manier die wij wensen!

Leef je eigen leven zoals jij dit wilt en behandel een ander zoals jij wilt dat ze jou zouden behandelen.

Wij wensen alvast iedereen hele fijne en liefdevolle dagen toe, dagen die geboren mogen gaan worden vanuit de puurheid van jullie harten.

 

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde,

Ronald.

 

 

Voetnoten.

 

Voetnoot Sinterklaas:

De Sinterklaas geschiedenis begint historisch gezien in Turkije. Hier is Sint Nicolaas de bisschop van Myra (Turkije) geweest, hij komt dus niet uit Spanje. Gestorven op 6 dec. ca. 340 na Christus. Overblijfselen van zijn beenderen zijn later door vereerders naar Bari in Italië gebracht. Bari was lange tijd in Spaanse handen en wie weet, heeft men vroeger Italië met Spanje verward. Vanwege de vele goede daden die hij gedaan zou hebben werd hij heilig verklaard. Er ontstonden allerlei legendes over deze persoon en zijn goede daden. Het pepernoten en suikergoed gooien zou afkomstig zijn van het geven van geld aan arme mensen. Waar zijn hulp, Zwarte Piet precies vandaan komt is niet duidelijk. Hier bestaan een aantal verhalen over. Zo zou Piet een wees zijn afkomstig uit Afrika, die na slaaf te zijn geweest als dank voor zijn vrijlating, Sint Nicolaas is blijven helpen. De roe werd vroeger gebruikt voor het schoonmaken van schoorstenen in de bijbehorende zak werd de roe opgeborgen.

Bron: sinterklaasfan.nl

Voetnoot Jezus:

Als we alle gebeurtenissen die bekend en onderzocht zijn over de geboorte van Jezus samenvatten, kunnen we de volgende negen conclusies trekken.

 

 1. Zacharias kan zijn visioen niet eerder gekregen hebben dan in april van het jaar 5 v.Chr. en niet later dan in maart van het jaar 4 v.Chr. Als het eerder was, zou Jezus namelijk al vóór september van het jaar 4 v.Chr. geboren moeten zijn, hetgeen in strijd zou zijn met het feit dat de registratie die de aanleiding was voor de reis van Jozef en Maria naar Bethlehem, op zijn vroegst in die maand plaatsgevonden kan hebben. En Zacharias kan het visioen ook niet later gekregen hebben, omdat het dan niet gebeurd zou kunnen zijn ten tijde van Herodes de Grote.

 

 1. Zoals we gezien hebben, heeft Zacharias zijn visioen gekregen in de maand mei of in de maand november. Hij kan zijn visioen echter niet gekregen hebben in november van het jaar 5 v.Chr., omdat Maria haar reis naar Judea in dat geval gemaakt zou moeten hebben in de vroege zomer van het jaar 4 v.Chr., hetgeen in strijd zou zijn met het feit dat de reis naar Judea niet kan hebben plaatsgevonden in de periode van april tot en met juli van het jaar 4 v.Chr.

 

 1. Zacharias moet zijn visioen dus gekregen hebben in mei van het jaar 5 v.Chr.

 

 1. Hieruit kan worden afgeleid, dat het visioen van Maria op zijn vroegst te dateren is in november van het jaar 5 v.Chr. en op zijn laatst in januari van het jaar 4 v.Chr. Eerder of later is niet mogelijk, omdat Maria haar visioen ongeveer 7 maanden na dat van Zacharias gekregen heeft.

 

 1. Maria kan haar visioen niet al in november van het jaar 5 v.Chr. gekregen hebben, omdat Jezus dan al in augustus van het jaar 4 v.Chr. geboren zou zijn, hetgeen in strijd is met het feit dat de registratie die voor Jozef en Maria de aanleiding was voor hun reis naar Bethlehem, op zijn vroegst kan hebben plaatsgevonden in september van het jaar 4 v.Chr.

 

 1. Anderzijds kan Maria haar visioen ook niet pas in januari van het jaar 4 v.Chr. gekregen hebben, omdat er dan onvoldoende tijd geweest kon zijn voor het huwelijk met Jozef en haar verblijf bij Zacharias en Elisabeth voordat Johannes de Doper geboren werd.

 

 1. Maria moet haar visioen dus gekregen hebben in december van het jaar 5 v.Chr.

 

 1. Jezus moet dus geboren zijn in september van het jaar 4 v.Chr.

 

 1. Deze datering klopt met het gegeven, dat Jezus niet eerder geboren kan zijn dan in de maand maart en niet later dan in de maand november.

   

Bron: informatie opgebouwd met de hulp van diverse websites.

 

Voetnoot Oud en Nieuw:

Door de geschiedenis heen vierden veel verschillende volkeren en culturen het einde van het ene jaar en het begin van het volgende. Het intreden van een nieuw jaar werd veelal gekoppeld aan een vruchtbare periode. Zo begon het nieuwe jaar bij de Babyloniërs en Romeinen bij het begin van de lente, en bij de Egyptenaren op het moment dat de Nijl voor het eerst buiten zijn oevers trad.

 

Babyloniërs

Babyloniërs vierden hun feest door een slaaf tijdelijk op de koningstroon te zetten, om hem vervolgens te offeren. Zij geloofden namelijk dat alle goden het op hun koning gemunt zouden hebben met nieuwjaar, dus vervingen zij hem tijdelijk. Romeinen vierden het feest door te offeren aan de god Janus (naar wie januari genoemd is), en de heidense Germanen vierden het feest met grote vuren, dierenoffers en veel eten en drinken.

 

Germanen

In het hedendaagse oud-en-nieuw feest zijn nog veel sporen te vinden van de viering van de Germanen. Zo kan men de traditie van onze oud-en-nieuw gerechten baseren op de Germaanse traditie van het verdrijven van demonen. De Germanen waren bang voor demonen waardoor zij dieren offerden, en die vervolgens op aten. Volgens de Germaanse traditie ging dit ook gepaard met het nuttigen van veel alcoholische dranken.

 

Romeinen

Julius Caesar stelde in 46 voor Christus vast dat 1 januari voortaan het begin van elk nieuw jaar was, in plaats van het (elk jaar verschillende) begin van de lente. Bij Caesar is dus de westerse traditie ontstaan die wij nog steeds vieren. Een obstakel voor deze traditie was de kerk die zich afzette tegen de heidense Nieuwjaars rituelen. Later gaf de kerk een christelijke betekenis aan de heidense feestdag, zodat nieuwjaarsdag geaccepteerd kon worden door alle christenen. De betekenis die de kerk aan 1 januari gaf was een feest omtrent de ‘besnijdenis van Jezus’.

Bron: isgeschiedenis.nl

4. nov, 2018

Waarom leef ik eigenlijk?

 

Lieve vrienden, men vraagt mij vaak…

Waarom leef ik eigenlijk?

Wat is de reden van mijn bestaan eigenlijk?

Wat doe ik hier eigenlijk?

 

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk vanuit het verstand niet gemakkelijk om te beantwoorden.

Het leven wat wij mogen leven en beleven hier op onze liefdevolle Moeder Aarde draagt namelijk meer redenen en voor iedereen is deze uniek!

Maar één van de voornaamste reden is het leren van onze levenslessen, dit staat als een punt boven water…

Zo daar zijn we ook weer uit en dit behoeft eigenlijk verder geen uitleg meer. :D

 

Maar wat houdt dit leven nu eigenlijk nog meer in?

Hoe mogen wij deze genoemde lessen dan eigenlijk leren?

 

Er zijn zelfs liefdevolle zielen die tegen me zeggen:

“Ik heb al zoveel lessen gehad.

Ik heb al zoveel lessen geleerd.

Ik heb al zoveel ellende meegemaakt…

Hoeveel lessen moet ik dan nog leren, van mij hoeft het allemaal niet meer!”

 

En het enigste wat ik dan kan zeggen is:

“Je hebt helemaal gelijk.

Je hebt al enorm veel meegemaakt in je leven.

Je hebt al enorm veel op je bord gehad en eronder misschien zelfs geleden, maar…

Bij hoeveel van die door jou benoemde lessen heb jij werkelijk gevoeld, ervaren, beoordeeld en doorvoeld?

Bij hoeveel van die lessen heb jij je universele hart aangesproken?

Jouw universele hart die gelegen is in het midden van jouw borstkast, direct naast jouw fysieke hart?

Bij hoeveel van die lessen heb jij de verveging uitgesproken?

De vergeving voor die personen die ermee te maken hebben en de vergeving van jezelf omdat jij gekozen hebt voor deze zware lessen in dit leven?

Bij hoeveel van die lessen heb jij dit gedaan?”

 

En dan lieve vrienden, dan… zijn ze vaak stil omdat dit eigenlijk bij geen van deze gevallen dit is gebeurd!

Men oordeelt erover.

Men wijst met beschuldigende vingers naar de voorvallen.

Men veroordeelt de voorvallen.

Maar veder doet men er eigenlijk niets mee!

 

En daar knelt ook gelijk de schoen eigenlijk, deze lessen zijn namelijk nog niet geleerd!

Deze lessen zullen zich blijven herhalen en de personen achtervolgen als een rode draad die hen achtervolgt gedurende hun leven… TOTDAT… totdat het muntje mag vallen.

Totdat men overgaat tot vergeving vanuit het liefdevolle universele hart!

En zal dan en pas dan verlichting en de rust terugvinden in hun systeem!

 

Je hoeft niet alles leuk te vinden, echt niet… je mag je best bij sommige voorvallen die je ervaart, hoort of ziet, rot voelen… maar laat het oordeel erover los.

Bekijk die voorvallen eens vanuit jouw liefdevolle hart, totaal zonder dat jij erover een oordeel velt.

Je zal merken dat dit jouw rust en inzicht geeft.

Je zal merken dat als jij al die voorvallen mag observeren vanuit jouw liefdevolle hart, de vergeving ervan veel makkelijker mag worden… zolang je het oordeel maar weglaat. :D

 

Lieve vrienden,

Wij leven opdat we zullen leren lief te hebben, lief te hebben vanuit jouw universele en liefdevolle hart!

Wij hebben lief zodat wij vanuit die liefde mogen gaan leren te leven!

Geen andere les wordt van de mens gevraagd… want de liefde die jij de dingen mag geven heelt eigenlijk alles!

De liefde die een deel van het geheel uitsluit, veroordeelt zich zelve tot innige smart… en die smart kan heel ver gaan, net zolang totdat jij die lessen mocht leren.

 

En daarom lieve vrienden, daarom zijn wij op onze liefdevolle Moeder Aarde… om te leren!

 

Met deze woorden wens ik ook vandaag weer iedereen een fantastische bewuste dag toe, een dag waarin wij mogen gaan beseffen dat er eigenlijk voor alles maar één oplossing is en dat is de LIEFDE voor alles dat maar is. :D

 

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde, <3

Ronald. 

7. okt, 2018

Wat bedoelt het universum met “Geven”?

 

“Je wint zoveel als je geeft.”

Dit is een uitspraak lieve vrienden die je best wel vaak mag horen en zeker in de spirituele wereld is het een vaak gehoorde uitspraak… maar wat houdt die uitspraak nu eigenlijk in?

 

Wat de meeste mensen doen is het opzoek gaan naar die dingen, die dingen die ze ‘geven’ maar die ook gelijk hun eigen belangen dienen!

Overal waar profijt te halen is, dringen zij zich op de voorgrond en alles wat hen geen geld, macht of prestige brengt, laten zij liggen.

 

Nu zal je zeggen dat, als je zelf niet voor je belangen opkomt, niemand anders dit voor jou zal doen.

Dat is waar, en het is ook belangrijk dat je je plaats mag vinden in deze maatschappij.

 

Maar wat je jouw belangen noemt kun je ook vanuit een ander gezichtspunt bekijken.

Vraag jezelf niet voortdurend af:

‘Wat levert deze activiteit mij op

Wat verdien ik ermee?’

Richt deze vragen eens op een verhevener ideaal, op een spiritueel rijker doel!

 

Dat wil zeggen dat je je niet steeds hoeft afvragen wat hetgeen je doet… hoeveel brengt dit of dat op!

Je zou daarvoor in de plaats ook kunnen denken wat je winst is door enkel maar te geven.

En dan heb ik het niet over een geldelijke winst, maar over de winst die jij op zielsniveau zou kunnen krijgen… want ook dit is winst, ook dit is een beloning en zelfs misschien wel de grootste beloning!

 

Nu wil dit echt niet zeggen dat je alles maar gratis moet weggeven, ook geld is een uitwisseling van energie en dus mag er wat dit betreft best een beloning tegen overstaan.

Dit geld zeker ook als je jezelf in dienst mag stellen van het universum!

Maar er zit een groot verschil tussen verdienen en jezelf verrijken met de diensten die jij mag bieden!

 

Dus vanuit dit oogpunt geld inderdaad, hoe kun je winnen door te geven op een universele manier...?

Zodra je wilt werken voor anderen zullen de stromen, die je in beweging brengt, noodzakelijkerwijs op een dag bij jou terugkomen, en dan zul jij je ook enorm geholpen voelen… het voedt dus niet alleen die liefdevolle ziel waarmee jij mag werken, maar indirect voedt het ook jezelf.

Zodra je afdwaalt van dit pad en je hele grote bedragen voor jouw diensten zal gaan vragen is deze voeding te niet gedaan, deze voeding zal verloren gaan in het ego… het ego dat niet te stillen is en steeds maar meer zal willen hebben en dus steeds meer zal willen ontvangen met alle gevolgen van dien!

 

Trap hier dus niet in deze valkuil lieve vrienden, maar raadpleeg met alles wat jij voor het universum mag doen altijd eerst je intuïtie… hoe voelt het aan, wat voel jij bij het bedrag dat jij voor ogen hebt voor jouw geboden diensten.

Voelt dit bedrag goed… laat het dan zo, voelt dit bedrag echter niet goed… herzie dan de beloning die jij voor ogen hebt.

Daarnaast hoef je het hierbij zelfs niet altijd over geld te hebben… ook welke vorm van tegendienst is een beloning voor jouw geïnvesteerde energie, zo kan het bijvoorbeeld gerust wel eens voorkomen dat iemand helemaal geen geld heeft maar wel heel erg goed is in het herstellen van een gordijn die te lang is bijvoorbeeld… ook dit is verdienste alleen dan in een tegendienst.

 

Lieve vrienden, met deze woorden wil ik graag iedereen een geweldige dag toewensen en een fantastische en liefdevolle week.

Een week waarin wij elkaar kunnen en mogen helpen en waarin wij voor elkaar mogen klaarstaan.

 

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde,

Ronald. 

23. sep, 2018

Waar bevindt zich jouw sleutel tot bewustzijn, hoe ontsteek jij jouw licht?

 

“Een onbewuste ziel was de sleutel van zijn huis kwijt en zocht er buiten zijn huis naar.

Een bewuste ziel kwam voorbij en vroeg:

‘Wat zoekt u?’

De onbewuste ziel:

‘Mijn sleutel!’

De bewuste ziel:

‘Waar bent u die dan kwijtgeraakt?’

De onbewuste ziel:

‘In mijn huis.’

De bewuste ziel:

‘Waarom zoekt u dan buiten uw huis?’

De onbewuste ziel:

‘Omdat het buiten veel lichter is.’”

 

Lieve Vrienden,

Je zou zeggen… waarom haal je deze bovenstaande onzinnige woorden nu aan?

Maar zijn deze woorden wel zo onzinnig…

Hoeveel liefdevolle zielen zijn er niet die kapitalen uitgeven aan bellijnen, en het bezoeken van spirituele zielen… ect.

Dit terwijl wij allemaal al de kennis die wij maar nodig hebben op ons pad al bij ons dragen!

Al het licht in ons dragen we met ons mee vanaf onze incarnatie, we hoeven dus helemaal niet in het licht buiten ons te zoeken… we hoeven het licht van die andere ziel helemaal niet te gebruiken… je hoeft alleen maar het licht in jezelf te doen ontsteken!

Een hoop zielen zijn zo verstrooid door de dingen die de buitenwereld hen opdragen te doen dat ze licht in henzelf niet meer weten te ontsteken… ze kunnen gewoonweg die schakelaar niet meer vinden.

 

Heel, heel vaak komen er liefdevolle zielen naar me toe en vragen me dan bijvoorbeeld:

Hoe vergaat het me nu verder.

Hoe moet ik mijn relatie aanhouden of is die wel goed.

Hoe moet ik met mijn kind omgaan of met mijn moeder of vader.

Hoe kan ik nu iemand vergeven, wat je overal leest en tegenkomt dat ik dit zou moeten doen… daarvoor is het gebeuren te erg geweest.

Ect.

Talloze vragen waarop ik maar één antwoord kan en mag geven, en dat antwoord is:

Ik weet het niet!

 

Iedere ziel is uniek, dus ook vandaaruit bekeken is ook elke ervaring… emotie uniek.

Hoe kan ik aan antwoord geven op de unieke werkelijkheid van een andere ziel… dat kan en mag ik gewoonweg niet omdat ik me te houden hebt aan universele wetten, wetten die me ingefluisterd zijn door het universum en dat is iets waaraan ik heel zwaar til en ik zal deze wetten dan ook nooit overtreden… bij wie dan ook of in welke situatie dan ook!

 

Ik mag en kan hen wel een aanrijking geven, hen ideeën geven hoe ze ermee zouden kunnen omgaan.

Trachten dit licht in henzelf te doen ontsteken zodat ze de antwoorden bij henzelf op weten en kunnen spitten zodat ze niet (meer) die kapitalen uit hoeven te gaan geven bij andere zielen!

 

En dat lieve vrienden, dat wordt bedoel met het licht verspreiden!

Het licht verspreiden door al die lichtjes in een ander te doen ontsteken, hen aanraken met een stukje bewustzijn dat ze al die vragen eigenlijk zelf kunnen beantwoorden.

Dit is natuurlijk niet zomaar even gedaan, net zoals men heeft geleerd in onwetendheid te leven mag ook een leven in bewustzijn geleerd worden en dat is wat ik doe en mag doen.

Hen naar die beruchte knop in henzelf leiden waarmee ze het licht in henzelf kunnen en mogen ontsteken!

Dit kan gebeuren door een reading, door een boodschap door te geven vanuit het universum.

Dit kan gebeuren door een chakra healing.

Dit kan gebeuren door een energetische healing.

En zo zijn er nog vele opties meer.

Ik laat me daarin altijd leiden door het universum tijdens het eerste, zeg maar, intakegesprek wat vaak maar heel kort hoeft te zijn.

Maar wat ik ook mag doen… het komt en mag altijd vanuit de liefdevolle ziel zelf komen waarmee ik mag werken.

Ze dienen het licht in henzelf ook zelf te doen ontsteken wil het blijven branden.

Als dit licht in jezelf brand dan hoe je niet (meer) buiten jezelf te zoeken naar al die antwoorden waar jij vragen over hebt omdat het buiten lichter zou zijn… je vindt al die antwoorden diep in jezelf omdat ook jij de mogelijk hebt om jouw ‘boek’ in de Akasha-kronieken te raadplegen.

Hierin staat al de informatie over jouw leven/s, het bevat al de informatie over jouw leven/s… al de kennis over jouw ziel is hierin opgeslagen.

Maar je hebt wel het licht nodig om deze te kunnen lezen.

Vroeger was die informatie alleen maar beschikbaar voor de zogenaamde “verlichte zielen” maar nu in deze tijd zijn deze gegevens open voor iedereen, iedereen mag en kan zijn eigen Akasha-kroniek inzien en raadplegen.

 

En daarom lieve vrienden, daarom is het zo belangrijk om je eigen licht te doen ontsteken!

 

Met bovenstaande woorden wil ik iedereen met liefde een hele fijne en een zuiver bewuste dag toewensen, een dag vrij van zorgen en vervuld van PURE-liefde.

 

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde,

Ronald.