Berichten vanuit het Universum

7. okt, 2018

Wat bedoelt het universum met “Geven”?

 

“Je wint zoveel als je geeft.”

Dit is een uitspraak lieve vrienden die je best wel vaak mag horen en zeker in de spirituele wereld is het een vaak gehoorde uitspraak… maar wat houdt die uitspraak nu eigenlijk in?

 

Wat de meeste mensen doen is het opzoek gaan naar die dingen, die dingen die ze ‘geven’ maar die ook gelijk hun eigen belangen dienen!

Overal waar profijt te halen is, dringen zij zich op de voorgrond en alles wat hen geen geld, macht of prestige brengt, laten zij liggen.

 

Nu zal je zeggen dat, als je zelf niet voor je belangen opkomt, niemand anders dit voor jou zal doen.

Dat is waar, en het is ook belangrijk dat je je plaats mag vinden in deze maatschappij.

 

Maar wat je jouw belangen noemt kun je ook vanuit een ander gezichtspunt bekijken.

Vraag jezelf niet voortdurend af:

‘Wat levert deze activiteit mij op

Wat verdien ik ermee?’

Richt deze vragen eens op een verhevener ideaal, op een spiritueel rijker doel!

 

Dat wil zeggen dat je je niet steeds hoeft afvragen wat hetgeen je doet… hoeveel brengt dit of dat op!

Je zou daarvoor in de plaats ook kunnen denken wat je winst is door enkel maar te geven.

En dan heb ik het niet over een geldelijke winst, maar over de winst die jij op zielsniveau zou kunnen krijgen… want ook dit is winst, ook dit is een beloning en zelfs misschien wel de grootste beloning!

 

Nu wil dit echt niet zeggen dat je alles maar gratis moet weggeven, ook geld is een uitwisseling van energie en dus mag er wat dit betreft best een beloning tegen overstaan.

Dit geld zeker ook als je jezelf in dienst mag stellen van het universum!

Maar er zit een groot verschil tussen verdienen en jezelf verrijken met de diensten die jij mag bieden!

 

Dus vanuit dit oogpunt geld inderdaad, hoe kun je winnen door te geven op een universele manier...?

Zodra je wilt werken voor anderen zullen de stromen, die je in beweging brengt, noodzakelijkerwijs op een dag bij jou terugkomen, en dan zul jij je ook enorm geholpen voelen… het voedt dus niet alleen die liefdevolle ziel waarmee jij mag werken, maar indirect voedt het ook jezelf.

Zodra je afdwaalt van dit pad en je hele grote bedragen voor jouw diensten zal gaan vragen is deze voeding te niet gedaan, deze voeding zal verloren gaan in het ego… het ego dat niet te stillen is en steeds maar meer zal willen hebben en dus steeds meer zal willen ontvangen met alle gevolgen van dien!

 

Trap hier dus niet in deze valkuil lieve vrienden, maar raadpleeg met alles wat jij voor het universum mag doen altijd eerst je intuïtie… hoe voelt het aan, wat voel jij bij het bedrag dat jij voor ogen hebt voor jouw geboden diensten.

Voelt dit bedrag goed… laat het dan zo, voelt dit bedrag echter niet goed… herzie dan de beloning die jij voor ogen hebt.

Daarnaast hoef je het hierbij zelfs niet altijd over geld te hebben… ook welke vorm van tegendienst is een beloning voor jouw geïnvesteerde energie, zo kan het bijvoorbeeld gerust wel eens voorkomen dat iemand helemaal geen geld heeft maar wel heel erg goed is in het herstellen van een gordijn die te lang is bijvoorbeeld… ook dit is verdienste alleen dan in een tegendienst.

 

Lieve vrienden, met deze woorden wil ik graag iedereen een geweldige dag toewensen en een fantastische en liefdevolle week.

Een week waarin wij elkaar kunnen en mogen helpen en waarin wij voor elkaar mogen klaarstaan.

 

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde,

Ronald. 

23. sep, 2018

Waar bevindt zich jouw sleutel tot bewustzijn, hoe ontsteek jij jouw licht?

 

“Een onbewuste ziel was de sleutel van zijn huis kwijt en zocht er buiten zijn huis naar.

Een bewuste ziel kwam voorbij en vroeg:

‘Wat zoekt u?’

De onbewuste ziel:

‘Mijn sleutel!’

De bewuste ziel:

‘Waar bent u die dan kwijtgeraakt?’

De onbewuste ziel:

‘In mijn huis.’

De bewuste ziel:

‘Waarom zoekt u dan buiten uw huis?’

De onbewuste ziel:

‘Omdat het buiten veel lichter is.’”

 

Lieve Vrienden,

Je zou zeggen… waarom haal je deze bovenstaande onzinnige woorden nu aan?

Maar zijn deze woorden wel zo onzinnig…

Hoeveel liefdevolle zielen zijn er niet die kapitalen uitgeven aan bellijnen, en het bezoeken van spirituele zielen… ect.

Dit terwijl wij allemaal al de kennis die wij maar nodig hebben op ons pad al bij ons dragen!

Al het licht in ons dragen we met ons mee vanaf onze incarnatie, we hoeven dus helemaal niet in het licht buiten ons te zoeken… we hoeven het licht van die andere ziel helemaal niet te gebruiken… je hoeft alleen maar het licht in jezelf te doen ontsteken!

Een hoop zielen zijn zo verstrooid door de dingen die de buitenwereld hen opdragen te doen dat ze licht in henzelf niet meer weten te ontsteken… ze kunnen gewoonweg die schakelaar niet meer vinden.

 

Heel, heel vaak komen er liefdevolle zielen naar me toe en vragen me dan bijvoorbeeld:

Hoe vergaat het me nu verder.

Hoe moet ik mijn relatie aanhouden of is die wel goed.

Hoe moet ik met mijn kind omgaan of met mijn moeder of vader.

Hoe kan ik nu iemand vergeven, wat je overal leest en tegenkomt dat ik dit zou moeten doen… daarvoor is het gebeuren te erg geweest.

Ect.

Talloze vragen waarop ik maar één antwoord kan en mag geven, en dat antwoord is:

Ik weet het niet!

 

Iedere ziel is uniek, dus ook vandaaruit bekeken is ook elke ervaring… emotie uniek.

Hoe kan ik aan antwoord geven op de unieke werkelijkheid van een andere ziel… dat kan en mag ik gewoonweg niet omdat ik me te houden hebt aan universele wetten, wetten die me ingefluisterd zijn door het universum en dat is iets waaraan ik heel zwaar til en ik zal deze wetten dan ook nooit overtreden… bij wie dan ook of in welke situatie dan ook!

 

Ik mag en kan hen wel een aanrijking geven, hen ideeën geven hoe ze ermee zouden kunnen omgaan.

Trachten dit licht in henzelf te doen ontsteken zodat ze de antwoorden bij henzelf op weten en kunnen spitten zodat ze niet (meer) die kapitalen uit hoeven te gaan geven bij andere zielen!

 

En dat lieve vrienden, dat wordt bedoel met het licht verspreiden!

Het licht verspreiden door al die lichtjes in een ander te doen ontsteken, hen aanraken met een stukje bewustzijn dat ze al die vragen eigenlijk zelf kunnen beantwoorden.

Dit is natuurlijk niet zomaar even gedaan, net zoals men heeft geleerd in onwetendheid te leven mag ook een leven in bewustzijn geleerd worden en dat is wat ik doe en mag doen.

Hen naar die beruchte knop in henzelf leiden waarmee ze het licht in henzelf kunnen en mogen ontsteken!

Dit kan gebeuren door een reading, door een boodschap door te geven vanuit het universum.

Dit kan gebeuren door een chakra healing.

Dit kan gebeuren door een energetische healing.

En zo zijn er nog vele opties meer.

Ik laat me daarin altijd leiden door het universum tijdens het eerste, zeg maar, intakegesprek wat vaak maar heel kort hoeft te zijn.

Maar wat ik ook mag doen… het komt en mag altijd vanuit de liefdevolle ziel zelf komen waarmee ik mag werken.

Ze dienen het licht in henzelf ook zelf te doen ontsteken wil het blijven branden.

Als dit licht in jezelf brand dan hoe je niet (meer) buiten jezelf te zoeken naar al die antwoorden waar jij vragen over hebt omdat het buiten lichter zou zijn… je vindt al die antwoorden diep in jezelf omdat ook jij de mogelijk hebt om jouw ‘boek’ in de Akasha-kronieken te raadplegen.

Hierin staat al de informatie over jouw leven/s, het bevat al de informatie over jouw leven/s… al de kennis over jouw ziel is hierin opgeslagen.

Maar je hebt wel het licht nodig om deze te kunnen lezen.

Vroeger was die informatie alleen maar beschikbaar voor de zogenaamde “verlichte zielen” maar nu in deze tijd zijn deze gegevens open voor iedereen, iedereen mag en kan zijn eigen Akasha-kroniek inzien en raadplegen.

 

En daarom lieve vrienden, daarom is het zo belangrijk om je eigen licht te doen ontsteken!

 

Met bovenstaande woorden wil ik iedereen met liefde een hele fijne en een zuiver bewuste dag toewensen, een dag vrij van zorgen en vervuld van PURE-liefde.

 

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde,

Ronald.   

9. sep, 2018

Gedachten en hoe het Universum hier mee omgaat.

 

Wanneer je een nieuwe gedachte hebt, een nieuwe droom koestert of mentaal een nieuw doel stelt, "verlaten” jouw gedachten je geest en vertrekken ze in alle richtingen, tot aan de verste uithoeken van de planeet, en zelfs nog verder, met een opdracht… de opdracht om tot creatie te komen.

Ze hebben een geheel eigen levenskracht, net zoals rimpelingen in het water wanneer je er een steentje in gooit… de rimpeling dijen uit en worden als groter en groter totdat ze kunnen terugkeren naar hun bron.

Jouw gedachten zijn dus als dit water waarin jij het steentje mocht gooien.

Jouw gedachten is de rimpeling in het water en die rimpeling wordt groter en groter met maar één doel… om terug in jouw leven te verschijnen, in jouw leven in de vorm van dingen en ervaringen.

 

Je mag gerust zeggen dat deze ervaringen jouw lessen zijn… zo creëer jij dus je eigen lessen, de lessen die jijzelf mocht afspreken met je ziel tijdens je verblijf in het universum!

Je kan dit niet veranderen, hoe hard je het ook probeert… je zal deze afspraak niet kunnen veranderen het is immers de reden waarop jij hier op onze liefdevolle Moeder Aarde bent en mag zijn.

Je kan proberen je lessen te ontlopen, je kan en mag vanuit jouw vrije wil alles doen om deze lessen te ontlopen maar het zal je niet gelukken.

Je kan bijvoorbeeld stoppen om naar buiten te gaan omdat er misschien wel een ongeluk gebeurd waarbij jij je been zou breken… dat kan en die keus mag jij vanuit je vrije wil maken… maar als het een les betreft, als jouw les is om dat gebroken been te ervaren, om zo bijvoorbeeld jouw te verplichten tot meer rust waardoor je meer inzicht kan gaan krijgen om de dingen te bekijken die nog niet afgewerkt zijn… dan zal dit jouw niet helpen, je zal dan bijvoorbeeld van de trap vallen waardoor je alsnog je been breekt.

 

Maar je kan het wel gebruiken!

Visualiseer eens die dingen, die gedachten die jouw plagen.

Het maakt niets uit wat je visualiseert, visualisatie is een heel mooi en liefdevol gereedschap wat wij in onze gereedschapskist hebben meegekregen bij onze incarnatie… een tool wat je altijd kan gebruiken en een tool dat nooit slijt.

We zijn het een beetje kwijtgeraakt in ons drukke leven… we gunnen ons de tijd niet (meer) om te visualiseren, maar toch lieve vrienden… toch is het zo een belangrijke tool!

Visualisatie zorgt ervoor dat jij tot rust kan komen, de rust in je hoofd terug kan vinden.

Visualisatie zorgt ervoor dat jij je angstige momenten, momenten waarin jouw lessen verborgen liggen kan bekijken vanuit de veiligheid van jouw eigen plek waar je op dat moment bent.

Visualisatie zorgt ervoor dat jij dingen tot creatie kan laten komen… de dingen die jij in je leven wenst te ervaren vanuit de puurheid van je eigen hart.

Wij zijn instaat om doormiddel van visualisatie onze eigen werkelijkheid tot creatie te brengen… elk moment van de dag, omdat het tool daartoe altijd aanwezig is en nooit zal slijten!

 

 

VISUALISEER wat je wilt en laat het hierna totaal los, leef gewoon verder en laat je verrassen door de dingen die hierdoor door het universum voor jou worden gecreëerd.

De kracht van jouw gedachten zijn groot… heel groot, het zijn jouw scheppende krachten!

Het universum zal altijd met jouw gedachten aan de gang gaan, echter de uitkomst van die gedachten zijn niet te sturen.

Omdat het universum vanuit pure liefde reageert, zal het universum altijd proberen jouw gedachten… jouw creërende krachten tot creatie te laten komen waarin er zoveel mogelijk andere zielen ondersteund mogen worden.

Zo zal jij bijvoorbeeld bij de gedachten, de visualisatie van rijkdom… niet ineens de € 100.000 winnen in een loterij maar wel bijvoorbeeld een andere baan.

Misschien zelfs een baan waarmee je rijkdom kan vergaren terwijl je hierbij en hiermee velen liefdevolle anderen zielen kan en mag ondersteunen.

 

Wees dus heel bewust van jouw gedachten, veel plezier met jouw visualisatie.

 

 

Met deze woorden lieve vrienden, wens ik iedereen een fantastische dag toe… een dag waarin iedereen kan en mag visualiseren wat hij/zij zo graag op het pad wilt gaan treffen.

LETOP dat deze creaties wel puur zijn en je hart met liefde kan vervullen.

 

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde.

Ronald.  

25. aug, 2018

De passen die jij mag zetten op onze liefdevolle Moeder Aarde.

 

“Elke stap die je op deze aarde zet zou een gebed moeten zijn.

De kracht van een pure, goede ziel is als een zaad geplant in ieder mensenhart en zal groeien wanneer je deze aarde met eerbied bewandelt.”

Sioux elder.

 

Lieve vrienden, een Sioux elder mocht deze uitspraak vele jaren geleden al doen… en hij had hierin gelijk!

 

Vele zielen volgen hun pad vanuit het zicht wat zij hebben of willen hebben, niet wetende dat dit de stem is van het ego… het ego dat nooit te stillen is, het ego is nooit tevreden en zal altijd maar weer meer willen zodra je iets mocht ontvangen.

Het is het overlevingsinstinct van het ego, vanuit het ego zal jij nooit de rust, de tevredenheid, de liefde vinden waar jij naar opzoek bent!

Zo is het ook met zaken die jij mag doen vanuit het ego, het zal nooit genoeg zijn en het ego zal je altijd blijven aansporen om nog meer te doen.

Het ego gebruikt hiervoor hele ingrijpende emoties zoals bijvoorbeeld… angst, de angst dat jij niets zal ontvangen, ongenoegen… je zal je vanuit het ego nooit voldaan voelen tot de aansporing tot meer en meer… ect.

Vaak vallen hele liefdevolle zielen dan ook ten prooi van een burn-out, depressies… ect.

Vanuit het ego zal jij nooit de rust en tevredenheid vinden.

 

En daarom lieve vrienden, daarom is deze uitspraak van deze Sioux elder zo een mooie, liefdevoll maar ook pure waarheid!

Wij moeten namelijk niets!

We mogen alles!

We mogen ZIJN, zijn wie jij werkelijk bent!

 

Vanuit dit zijn, dit zijn vanuit jouw pure rustpunt, vanuit jouw liefde… plant je de zaadjes in de harten van velen.

Hoe en wanneer deze zaadjes mogen ontkiemen is niet aan ons omdat iedere ziel uniek is met elk een uniek pad… een pad waarop wij vanuit de vaste materie geen zicht hebben.

Maar ontkiemen zullen ze, en ook deze zielen zullen dan uit mogen groeien tot prachtige bloemen die geuren in en op elke hoek.

Ook zij zullen op hun eigen tijdstip de hulp mogen zijn voor henzelf en voor vele anderen…

Hoe… ook dat hoort bij hun eigen unieke pad!

 

Als jij vanuit je unieke rustpunt bent wie JIJ bent en mag zijn, de liefde die jij ervaart voor alles wat maar is uitzend dan zal deze uitzending door velen ontvangen mogen worden, daar hoef je helemaal niets, maar dan ook niets verder voor te doen… je hoeft alleen maar te ZIJN.

Te ZIJN wie jij werkelijk bent en mag zijn.

Vanuit deze energie van dit liefdevolle ZIJN mag jij de zaaier zijn van het zaad der liefde en groei… de liefde en groei waar velen… zeker nu in deze tijd van verandering, naar op zoek zijn.

 

 

Daarom lieve vrienden, daarom wil ik vanuit mijn liefde voor iedereen bovenstaande uitspraak van een Sioux elder onder jullie aandacht brengen en wil ik graag iedereen een fantastische dag toewensen, dag waarin wij weer zuiver bewust voor elkaar kunnen en mogen zorgen.

Kijk eens met open ogen om je heen, in de natuur, in de lucht en naar het water en… ervaar en voel hoe wonderlijk eigenlijk ons leven wel niet is.

 

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde,

Ronald.  

22. jul, 2018

Het geluk… waar vind je dit?

 

Lieve vrienden,

Vele liefdevolle zielen zijn hun hele leven zoekende, ze zoeken en zoeken maar vinden het nooit…

Wat zoeken ze dan zo intensief, wat hebben ze dan zo hard nodig dat ze hun hele leven ernaar opzoek zijn?

 

Ze zoeken ‘Het geluk’…

Maar deze liefdevolle zielen beseffen niet dat hetgeen ze zoeken, ze dit al lang bij zich hebben… ze dragen dit dagelijks al met zich mee!

 

Het geluk dat je zoekt is niet hoog in de lucht noch diep onder de grond.

Je hoeft er helemaal niet naar te zoeken, je hebt het namelijk al heel je leven bij je!

Het is zelfs dichterbij dan je eigen kransslagader.

 

“Maar waar is dit geluk dan?”

Deze vraag, vragen vele liefdevolle zielen zich dagelijks af!

 

Het bevind zich op dezelfde plaats als waar liefde zich gevestigd heeft lieve vrienden, op die plaats zal je ook het geluk mogen vinden en tegenkomen.

Natuurlijk vragen zich dan weer velen zich af…

“Waar vind ik dan die liefde waar jullie het altijd over hebben?”

 

De liefde waar ik het over hebt is jouw onvoorwaardelijke liefde, de liefde die jij mag gebruiken zonder enige voorwaarden, zonder enig oordeel.

Daar lieve vrienden, daar… vind je ook het geluk dat je elke dag opnieuw mag hebben en ervaren.

 

Het geluk kan je niet waarnemen en ervaren, alleen het oog van de liefde kan het geluk waarnemen.

Alleen het leven vanuit jouw onvoorwaardelijke liefde zal jou het geluk aanbieden op jouw pad… het zit als het ware gekoppeld aan elkaar, als je het één gebruikt dan krijg je het ander erbij gratis en voor niets!

 

Lieve vrienden, waarom dus dit zoeken?

Dit zoeken wat voor sommige zielen zelfs hun hele leven lang mocht duren… ligt eigenlijk voor het oprapen, je kan het zo gebruiken als jij dit wilt want hiervoor heb jij je vrije wil gekregen.

Als jij werkelijk het geluk wilt ervaren dan mag je jouw liefde aanspreken!

Stop dus met zoeken en ga een verbond aan met jouw onvoorwaardelijke liefde, met de liefde die jij hebt mogen meekrijgen vanuit het universum, met de liefde die altijd aanwezig is en het geluk is alles wat jij wenst zal toegevoegd worden in jouw leven.

Alles wat jij nodig mocht hebben op jouw pad zal je geschonken worden door het universum!

 

Ga dus niet gelijk denken… ik schenk wat liefde en dan win ik de €100.000 want zo werkt het niet.

Het universum heeft altijd het beste met je voor.

Het universum zorgt echt voor haar zielen en zal jou alles schenken wat jij maar nodig heeft op jouw pad!

Als je dit mag herkennen, als je dit mag begrijpen en toepassen dan mag je ook de hemel op onze liefdevolle Moeder Aarde ervaren.

 

Dit wilt echter niet zeggen dat je dan op je lauweren kan gaan rusten, je levenspad blijft doorgaan.

Je ervaringen en lessen zal je blijven treffen op jouw pad, daar ben je tenslotte voor hier op onze liefdevolle Moeder Aarde voor geïncarneerd… maar je zal heel anders om mogen gaan met deze lessen en het lijden eronder zal tot een einde mogen komen.

 

Dus als je het geluk zoekt lieve vrienden… spreek dan nu jouw onvoorwaardelijke liefde aan en je hebt het.

 

Met deze woorden wil ik graag vanuit mijn hart iedereen een prachtig begin van deze nieuwe week toewensen en een dag die jou het geluk mag en kan brengen welke jij zelf creëert.

 

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde,

Ronald.