Berichten vanuit het Universum

15. apr, 2018

Waar is het geluk te vinden?

 

Waar zou je het geluk dat jij zoekt kunnen vinden?

Dit is een vraag die bij velen aan hun bewustzijn plukt lieve vrienden, het is tevens een vraag die me heel vaak met een omweg gesteld mag worden.

“Waar is dan mijn geluk en de liefde die daarbij hoort, te vinden?”

 

Eigenlijk is die vraag heel makkelijk te beantwoorden lieve vrienden.

Het geluk en de liefde die daarbij hoort en die je zoekt is niet hoog in de lucht noch diep onder de grond.

Het is eigenlijk veel dichterbij dan je eigen kransslagader.

Maar alleen het oog van de liefde kan het waarnemen.

 

Je hoeft hiernaar helemaal niet naar te zoeken, omdat het er al is… je hoeft het alleen maar aan te boren in jezelf en daarna het te ervaren.

 

Velen zielen zijn hun hele leven opzoek naar het geluk en de liefde die bij dit geluk hoort te zijn… heel hun leven zoeken naar iets wat er al is, kan je jezelf dit voorstellen?

Ze zoeken en zoeken en lopen tijdens dit zoeken geheel hun pad voorbij.

Ze zoeken overal…

Onder stenen, in relaties, in werk en bijvoorbeeld in elke vriendschap die ze maar kunnen hebben… maar ze vergeten één heel belangrijk aspect… namelijk… hoe kan je iets zoeken wat je al hebt?

 

Ze vergeten tijdens hun zoeken vaak de liefde van waaruit ze mogen leven, hun leven wordt zo opgeslokt door hun zoeken dat ze de rest om zich heen niet eens meer opmerken.

Ze geven tijdens dit zoeken alsmaar voeding aan hun ego… het ego dat alsmaar zegt:

Ik heb niet genoeg.

Ik heb dit of dat nodig om gelukkig te zijn.

Ik wil dit of dat want daarmee ben ik pas gelukkig.

Ect.

 

Ze vergeten daarbij één heel belangrijk ding… het EGO is nooit tevreden, het EGO wilt alsmaar meer en meer… het EGO is onverzadigbaar en wilt dus al die dingen die vergankelijk zijn om jou maar bezig te houden waardoor je de energie waardoor dit EGO leeft aan blijft vullen.

Dit is een cruciaal proces dat alsmaar door zal gaan, het is een proces die jij alsmaar blijft volgen totdat het bewustzijn bij je binnen mag komen en je deze stroom mag doorbreken.

Dit bewustzijn kan je verkrijgen door in stilte te verblijven, door helemaal stil te worden van binnen en vanbuiten, door oplettend te worden en het ego stillende.

Ga bijvoorbeeld eens in stilte in een bos zitten en concentreer je op de chaos die in jouw gedachten opkomt die in dit bos niet is…

LETOP, die chaos is in je gedachte waardoor je de schoonheid niet ziet!

Het bos is namelijk in pure harmonie met alles wat is!

Het observeren van dit bos mag je doen vanuit jouw pure rustpunt, het ego is hierbij stil!

Vandaar dat we hiervoor een echt ongerept bos nemen en geen park, het park is namelijk aangelegd vanuit het ego met strakke paden en een ego geordende opbouw… nee we nemen hiervoor een ongerept bos… liever nog een oerbos, al hebben we deze helaas niet meer in Nederland.

 

In een ongerept bos zorgt alles voor elkaar, de dood vult het leven aan en wordt weer de dood.

Vanuit de rotte plantenresten ontspruit nieuw leven en andere levensvormen die zich eraan voeden… alles is in pure harmonie… voel en ervaar die pure harmonie eens en voel wat dit met je mag doen!

Alles, maar dan ook alles is er… het IS er al en het is in uitvoering.

 

Zo is het ook met liefde en met geluk lieve vrienden… het is er al, je hoeft alleen maar opmerkzaam ervan te worden.

Geluk en liefde gaan samen… ze zijn samen één zoals we allemaal samen één zijn.

Laat daarom het oordeel los.

Kijk eens wat jij allemaal wel niet hebt en mag hebben, in plaats van te kijken naar wat je niet hebt en zou willen hebben.

De liefde en het geluk vanuit je puurheid van je hart zal je mogen overspoelen in het pure moment dat jij het observeert.

De rust zal direct in je hoofd terug keren en de volmaaktheid van alles mag je overspoelen.

 

Leef lieve vrienden, leef vanuit jouw volmaaktheid die jouw leven je mag bieden… kijk naar wat je mag hebben en waarvan jij kan en mag genieten en niet naar wat je nodig zou hebben waarvan jij denkt nodig te hebben voor je geluk en liefde.

 

Lieve vrienden, met deze boodschap wil ik graag iedereen een fantastisch begin toewensen van alweer een nieuwe week, een week die in het teken mag staan van de puurheid die in het geluk te vinden is… en natuurlijk een dag die hierin mag dobberen.

Tob niet over de dingen die je niet kan veranderen en maak je geen zorgen over de dingen die voor jou ongrijpbaar zijn, maar leef in het pure moment van het NU, want alleen in dit moment creëer jij de mogelijkheden voor morgen.

 

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde,

Ronald. 

8. apr, 2018

Het doel van het leven zoals wij hem mogen beleven.

 

“Wij leven opdat we zullen leren lief te hebben.

Wij hebben lief opdat we zullen leren te leven.

Geen andere les wordt van de mens gevraagd…

De liefde die een deel van het geheel uitsluit, veroordeelt zich zelve tot smart.

Dit zei Mikhaïl Naimy… en hij had gelijk.

 

Vele liefdevolle zielen willen in liefde leven en doen echt wel hun best om dit te kunnen bereiken, maar ze houden geen rekening met hun ego en hun pijnlichaam dat hieraan gekoppeld is.

Zodra je je ego zich hebt laten koppelen aan het pijnlichaam zal het ego een constante voeding proberen te geven aan dit pijnlichaam, vandaar dat vele liefdevolle zielen steeds weer in kwaadheid, agressie, angst, klagen, roddel, ect. verblijven.

Het is eigenlijk een constante voeding die aan het pijnlichaam wordt verstrekt en vandaar dat ook een pijnlichaam en het ego groeit… het wilt steeds meer en is daar constant naar opzoek via het ‘denken’ van dergelijke liefdevolle zielen, ze zien vaak op den duur alleen nog maar beren op hun pad en bergen waarover ze moeten trekken.

 

Om hieruit te geraken is een leven in het pure moment van het NU een oplossing.

Door het pure moment van het NU te ervaren hoef je niets te zoeken, je hoeft niets te hebben, het maakt niets uit wat iemand gaat doen, ect… alles wat er is… is er al in het NU.

In het NU is alles al aanwezig en vanuit het NU kan en mag je vanuit je rust een keus maken.

 

Vanuit het pure moment van het NU ervaar je dus altijd rust, door die rust ervaar je ook altijd liefde omdat alles er al is wat je nodig hebt… en het ego is rustig omdat je niet hoeft te denken en dus geen energie meer hoeft te schenken aan het ego waardoor het groeit.

 

En daar ligt hem nu de clou… het ego vindt dit namelijk maar helemaal niets, leven vanuit en in liefde en rust… brr, daar moet het ego niets van hebben want dan heeft het ego niets meer te doen.

 

Deze liefdevolle zielen die geen rekening houden met hun ego zakken daarom steeds weer in die alom bekende put terug… waarom?

Ze leven hoofdzakelijk namelijk niet in het pure moment van het NU.

In het pure moment van het NU kan namelijk het ego niet aanwezig zijn, voor het ego heb je namelijk altijd je denkwereld nodig.

 

Het echte ego werk kan je altijd terugvinden in de dingen die zich afspelen in het verleden of in de toekomst, in het bedenken van de dingen of door terug te kijken op bepaalde zaken.

In het pure moment van het NU is er immers niets anders dan het NU… er valt dus niets meer te bedenken over het verleden of de toekomst.

En vanuit dit pure moment van het NU kan en mag jij de stenen plaatsen waar je morgen op kan en mag gaan staan.

Het pure moment van het NU is dus een heel belangrijk moment in je leven… zelfs het belangrijkste moment, het bepaald immers je verleden, heden en je toekomst zonder dat jij er maar ook iets voor hoeft te doen.

Je brengt letterlijk en figuurlijk je leven tot creatie in het pure moment van het NU.

 

Laten wij ons dus gaan bezinnen voordat wij iets zeggen, doen of denken… als men zich bezonnen heeft laat dan het enigste wat overblijft… pure liefde mogen zijn… liefde voor alles dat maar is.

Alles is goed zoals het is in het PURE moment van het NU, want niets gebeurd er zonder redenen.

Zodra dit gegeven tot het bewustzijn van al die liefdevolle zielen mag doordringen… dan lieve vrienden, dan verander je wereld… jouw leven ineens.

Je mag dan gaan leven zonder angst.

Je mag dan gaan leven zonder stress.

Je mag dan gaan leven zonder een pijn die grip op je krijgt.

Je mag dan gaan leven vanuit de puurheid van je eigen hart.

Ja mag dan gaan leven vanuit liefde.

 

Met deze woorden lieve vrienden, wens ik iedereen… waar dan ook in dit universum… een geweldige dag toe.

Een dag die vrij mag zijn van pijn.

Een dag die vrij mag zijn van angst.

Een dag die vrij mag zijn van stress.

Een dag die gevuld mag worden met onvoorwaardelijke liefde.

 

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde,

Ronald.  

1. apr, 2018

Laat je leiden door de puurheid vanuit je hart.

 

Iedere dag zijn er wel gelegenheden om geïrriteerd te raken door het gedrag van iemand anders uit je omgeving.

Dit zijn de momenten om je af te vragen of dit misnoegen de moeite waard is om bij stil te staan en om je eraan zo te ergen dat het jouw energie geheel opslurpt.

Als je eerlijk bent zal je vaak verplicht zijn te antwoorden:

‘Nee… ik wil dit niet, ik wil mijn energie behouden.’

 

Los deze zware en duistere materie dan op die je dreigde te verpletteren, laat je niet meeslepen in die miserere en zware energie van oordeel en veroordeling!

Analyseer jezelf… observeer jezelf, en kijk hoe het meestal gaat of ging wanneer je je laat of liet gaan in die geïrriteerdheid naar aanleiding van wat iemand heeft gezegd of gedaan.

Deze gemoedstoestand trekt automatisch de herinnering aan van alle andere negatieve ervaringen, je begint je vaak alle andere keren te herinneren dat het gedrag van de betreffende persoon je onuitstaanbaar leek.

En vaak genoeg blijft het daar niet bij… je begint te denken aan alle andere mensen die je onaangenaam, antipathiek, zelfs hatelijk vindt, en tenslotte heb je het gevoel dat je erin verdrinkt, erin stikt, zo erg dat het je de adem beneemt.

Je mag je weer herinneren hoe het jouw energie onderuithaalde en je opslurpte… en je geheel uitgeput en zelfs depressief achter liet.

 

Zeg nu eens tegen jezelf:

‘Is dit werkelijk verstandig?’

 

Lieve vrienden,

Ik maak het haast dagelijks mee dat er mensen zijn die zich in de negativiteit laten terugdrijven met alle gevolgen van dien.

Ik mag dan ook heel vaak zeggen…

“Mensen let toch heel goed op wat jullie denken, zeggen of doen.”

Al de dingen die jij zegt, denkt of doet bestaat uit energie, een energie die JIJ op dat moment van het NU uit mag zenden.

Het is een vorm van energie, een energie die jij uitzend en dus ook weer zal terugontvangen.

 

Vaak zegt men tegen mij…

“Ik snap het niet, niets maar dan ook niets komt op de juiste manier op mijn pad te liggen… ik maak alleen maar ellende mee, men trekt mij steeds weer terug die diepte in.”

Maar ze hebben maar heel slecht in de gaten dat zij dit eigenlijk in feite zelf doen… het heeft te maken met de energie die ze uitzenden!

Ze zeggen dan tegen me…

“Het ging juist zo lekker nu ik het licht dacht te zien en ineens weer zak ik terug.”

 

Ja lieve vrienden… dit is ook zo want het betreft de nog oude energieën die jouw omringen, de mensen in je omgeving zijn niet anders gewent dat ze met jou in de omgeving deze negativiteit in jou kunnen activeren waardoor zij zichzelf kunnen voeden.

Jouw reactie voedt namelijk hun negatieve energie waarop zij voortleven, waarna ze jou in ellende achterlaten.

Dit gebeurt echter vaak geheel onbewust… ze weten vaak dus zelf niets eens dat ze dit doen… ook hier geld dus, oordeel niet en veroordeel ze al helemaal niet… ze weten niet wat ze doen.

Iedereen is een unieke persoonlijkheid met hun eigen unieke levenspad, een levenspad waarop wij vanuit onze bekromen kijk hier op deze liefdevolle Moeder Aarde geen zicht op hebben.

Vanuit deze uniekheid creëert eenieder ook zijn eigen unieke werkelijkheid… dit is echter niet onze werkelijkheid… het is immers ons unieke pad niet.

En daarom zeg ik ook… oordeel niet, veroordeel niemand want vanuit hun oogpunt raakt het een geheel ander doel.

 

Hoe kan je hier nu eigenlijk wel mee omgaan dan… en hoe zou je dit nu kunnen voorkomen?

Dit is eigenlijk heel simpel, namelijk door het oordeel los te laten en de veroordelingen achterwege te laten… en door altijd vanuit liefde te reageren.

Door in jouw (nieuwe) liefdevolle energie te blijven staan kan jij dit alles overwinnen.

Natuurlijk is dit niet makkelijk en natuurlijk vergt dit oefening.

Al velen jaren, eeuwenlang en vanuit de vele levens die we al hebben mogen leven, leven we vanuit een bepaalde energie… vaak vanuit opgelegde overtuigingen, het is dus de tijd om een heel grote knop hiervoor om te draaien.

Maar waanhoop niet, ook ik heb dit gedaan en ook mij is dit gelukt.

 

Men kan zich nog zo negatief gedragen in mijn omgeving maar men kan zich niet meer voeden met mijn negatieve tegenreactie… ik laat dit gewoonweg niet meer toe, wat deze mensen ook tegen mij zeggen… ik hou mijn ego rustig en ik blijf reageren vanuit mijn liefdevolle hart… liefde is immers de sterkste en overheersende kracht in het universum.

En daarom lieve vrienden, daarom heb ik geen stress meer, ik heb geen angsten meer en ik mag elke dag opnieuw genieten van een geweldige dag vanuit liefde.

 

Dus lieve vrienden,

Let heel erg goed op wat je; Denkt, Doet, En zegt.

Alles in dit rijtje is een energie die jij uitzend en dus ook weer zal ontvangen.

 

Ik wens met deze woorden iedereen een fantastische en liefdevolle dag toe, een dag in het pure besef van de universele liefde.

 

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde,

Ronald. 

18. mrt, 2018

Hoe kan je het beste omgaan met de energie veranderingen die nu gaande zijn?

 

De energie die in mag bereiken vanuit het universum, dus niet alleen de energie die onze Zon ons mag geven… maar al de energie die ons bereiken vanuit het universum om ons spirituele bewustzijn te verhogen en om ons energetisch systeem te ondersteunen.

Hoe kunnen we hier nu het beste mee omgaan om hier zoveel mogelijk gebruik van te maken en om er zoveel mogelijk energie uit te tappen.

 

Laat ik vooraf mogen zeggen dat iedere ziel, dus ook ieder lichaam uniek is en dat we vanuit die uniekheid allemaal onze eigen ervaringen tappen en hebben.

Ik mag vanwege die uniekheid dus ook nooit zeggen wat voor iedereen zou werken en wat niet, dit is voor iedereen verschillend en dus uniek.

 

Ik mag jullie echter wel wat vaststaande gegevens meegeven wat voor eenieder mag werken, en deze zijn:

Kruis je armen niet.

Zodra je namelijk je armen gekruist voor je houd sluit je hiermee de hartchakra af waardoor je het hartcentrum afsluit voor het ontvangst van de nieuwe en andere energieën.

 

Het soort energie.

Laat ik vooropstellen dat het aspect negatief en positief niet bestaat, dit wordt ingegeven door de ervaringen die wij ondergaan tijdens ons leven hier op Moeder Aarde.

Ik moet het hier en nu wel zo benoemen om alles duidelijk te mogen maken… maar vanuit het oogpunt van het universum bestaat hetgeen wat wij als negatief en positief bestempelen niet omdat altijd alles met een bepaalde reden gebeurd en alles mag bijdragen aan onze groei.

Zo zit er in elke negatieve ervaring altijd een positieve andere zijde en andersom… draagt altijd een positieve ervaring ook een negatief deel met zich mee, het is aan ons om die positieve delen te vinden en daar ons bewustzijn mee te verruimen.

 

Het uur van de keuze is echter nu wel aangebroken, kies dan ook voor de universele liefde en probeert de negatieve invloeden zoveel mogelijk af te stoten, te ontlopen of om te buigen naar een positieve energie.

Probeer, wat er ook mag gebeuren, het positieve deel in elke ervaringen te volgen en laat je niet verleiden om het negatieve deel te volgen.

 

Houd rekening met de aan de gang zijnde veranderingen en de omwentelingen van morgen.

Schrik niet van veranderingen die de zekerheid van eeuwen voor je weg zal halen, het is nodig om het nieuwe te manifesteren… hier geld ook het overbekende:

“Je zal eerst rommel moeten maken voordat iets nieuws zich mag en kan laten zien.”

 

Blijf in rust als de veranderingen gaande zijn, steun de onwetende en helpt hen met hun ontwikkeling van hun bewustzijn, zodat ook zij de nieuwe energieën kunnen en mogen integreren in hun systemen.

Vele dagelijkse zekerheden kunnen wegvallen, laat je niet met de verleiding in om mee te rellen of te roven, dit is een vorm van pure negativiteit en zal je energie met een zekerheid omlaaghalen.

Blijf daarnaast rustig en zoek (tijdelijke) oplossingen om het ongemak te vergemakkelijken, wees creatief met elkaar en werk met elkaar samen.

Alles zal van korte duur zijn, maar zoals ik al zei… je kan nu eenmaal niets opruimen als je niet eerst een rommel ervan maakt.

Hierna zal de voorspoed en alle ondersteuningen weer terug geïntegreerd worden in de samenleving.

 

Lieve vrienden, ik voelde vandaag de drang om dit met jullie te delen, neem het goed in je op want het is een belangrijk gegeven.

We gaan een zeker hete periode te gemoed, een periode waar veel van ons gevraagd mag worden.

Ik wens jullie allemaal een geweldige rit toe.

 

Met deze woorden wens ik iedereen ook vandaag weer een fantastische dag toe, een dag waarin wij weer het zuivere bewustzijn van vele mogen en zullen gaan activeren… geniet hiervan en merk de bevrijdende krachten op van je eigen menselijke lichaam.

 

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde,

Ronald.  

11. mrt, 2018

Wat doet muziek met je?

 

Waarom trekt de muziek in bepaalde toonsoorten en met bepaalde klanken ons toch zo aan en waarom zingen mensen toch zo graag als zij zich gelukkig voelen?

Velen mensen voelen zich heerlijk als zij het naar hun zin hebben en uiten dit vaak door te neuriën of door te zingen, en heel erg vaak doen zij dit dan onder de begeleiding van mooie en diep voelende muziek.

 

Muziek het is net zo oud als de mens zelf en dit is niet voor niets, de muziek gaat niet voor niets al net zolang mee door de tijd als de mens zelf.

Muziek is namelijk een geluid van de natuur en van het leven.

Veel mannen en vrouwen komen graag samen om te zingen.

Zij voelen dat de moeite die zij doen om samen een harmonie en klanken te creëren teneinde een werk uit te voeren, zij voelen zich goed hierbij maar het brengt hen tevens naar een hogere dimensie van hun bestaan, vaak zonder dat zij dit zelf weten of opmerken… ze voelen zich allen heel erg prettig onder deze bezigheid.

Al die stemmen, van mannen en vrouwen, die zo van elkaar lijken te verschillen als je ze afzonderlijk hoort, hoe is het toch mogelijk dat zij zo prachtig bij elkaar passen wanneer zij samenkomen?

Maar ook als men een bepaald soort muziek hoort, muziek die één is met de natuur… het trekt automatisch de mens via hun ziel aan.

 

Neem nu bijvoorbeeld de muziek die de Indianenfluit voortbrengt… mijn favoriet, dit is een soort muziek die ontstaan is vanuit de tonen die de natuur zelf voortbrengt.

Deze muziek, van bijvoorbeeld mijn lieve vriend Michael Telapary, is een soort muziek die je biologeert… die je zo aantrekt en “aanraakt” via en tot in de kern je ziel… het wordt op zo een natuurlijke manier je aangeboden dat het alleen maar zo enorm herkenbaar is… je voelt gewoon de tonen van het THUIS zijn.

Helaas gaan velen weer nadat de repetitie of het concert is afgelopen naar huis en laat zich weer in beslag nemen door zijn kleingeestig getob.

Zodra zij de omgeving van waaruit deze muziek of gezang gebracht werd verlaten, zijn oude ruzies, zijn rancune tegen deze of gene weer de orde van de dag.

Zij hebben wellicht mooi gezongen, of geluisterd naar hele mooie, natuurlijk, gebrachte muziek maar zij hebben echter nog niet begrepen wat een koor dient te zijn, zij hebben nog niet het THUIS-gevoel van de muziek herkent.

Als zij dat wel hadden begrepen zouden zij doorgaan met zingen in koor, of naar de natuurlijk gebrachte muziek luisteren, zelfs als zij hun zangkoor of concertzaal al hebben verlaten.

 

Wat betekent dit nu?

Dit betekend dat wij ons hele leven, waar we ons ook bevinden, zelfs als we alleen thuis zijn, in koor mogen zingen, zodat onze stem of dat wij kunnen en mogen luisteren naar de natuurlijk gebrachte muziek, dat wil zeggen alles wat wij uitstralen aan gedachten, gevoelens, verlangens en emoties, vibreert in harmonie met heel de natuur en met de mensheid… het is allemaal trilling die voortgebracht wordt… trillingen die een natuurlijke oorsprong hebben waarin wij ons thuis mogen voelen en waarvan wij gelukkig kunnen en mogen zijn.

 

Laten wij daarom allemaal naar de mooie muziek mogen luisteren die dicht bij onze natuur staat, laten wij allemaal mogen zingen of neuriën om onze blijdschap via trillingen te mogen verspreiden.

Laten wij hiermee de hele wereld kunnen en mogen omringen, door trillingen voort te brengen die van een natuurlijke bron afkomstig zijn… hiermee kunnen en mogen wij de gehele wereld met alles wat daarop is beïnvloeden.

 

Met deze woorden lieve vrienden, wens ik iedereen een fantastisch begin van deze nieuwe week en van deze dag, een dag en een begin met een nieuwe kijk op het leven in het algemeen.

 

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde,

Ronald.