Berichten vanuit het Universum

11. sep, 2019

De vier levensvragen.

 

Er zijn vier levensvragen die met regelmaat in ons bewustzijn mogen opborrelen, niet alleen bij mij maar bij velen onder ons. Het betreft vier vragen die best wel veel van ons vergen omdat de antwoorden vaak door ons ego moeilijk te geven zijn.

 

De vier vragen zijn:

Wie ben IK?

Waar ben IK?

Waarom ben ik hier?

Wat kan ik hieraan doen?

 

Ik zal proberen jullie een zo een puur en liefdevol mogelijk antwoord te geven op deze vragen… natuurlijk zijn deze antwoorden afkomstig vanuit mijn ZJN, vanuit de visie vanuit mijn puurheid en vanuit mijn hart. ☺

 

Wie ben ik?

Het is een lastige vraag.

Natuurlijk ben en voel jij je de mens, de persoon die jij bent en mag zijn op dit moment… de persoon die jij voelt te zijn. Maar er is meer!

Meer?

Ja meer, want jij bent ook de ziel die dit aardse lichaam mag gebruiken voor haar pad op deze wereld op dit moment en deze ziel is eigenlijk nog veel belangrijker dan het lichaam dat jouw ziel mag dragen. Het is de ziel die jou de reden geeft van jouw bestaan. Jouw ziel bevat het pad dat jij mag bewandelen op deze aarde met daarop de lessen die jij vanuit jouw zielswens wilt leren gedurende dit leven.

En dit pad is het belangrijkste van jouw bestaan, het bevat de afspraken die jij met je eigen ziel mocht afspreken in het universum… het bevat, kort gezegd, jouw groei die mocht stagneren in het universum.

Jij, jouw ziel, wilde groei en dit is de mogelijkheid die jij krijgt om deze groei vanuit jouw vrije wil te geven aan jezelf!

 

Waar ben ik?

Ook dit is best wel een moeilijke en voor sommige een belastende vraag.

Hoeveel liefdevolle zielen zijn er niet die telkens weer de zelfde ervaringen tegen het lijf lopen, telkens weer die zware dingen waar je maar niet onder vandaan lijkt te kunnen komen. Deze zielen zijn in dit leven vergeten dat al die ervaringen jouw lessen bevatten en (ver)oordelen oa. vanuit het oordeel, vanuit het ego deze dingen… niet (meer) wetende wat ze inhouden omdat bij onze incarnatie ons weten wordt bedekt door een sluier.

 

Weet, lieve zielen, weet dat jij altijd precies bent op de plek die op dat moment nodig is om jou de kans te geven om deze les(sen) te kunnen leren!

 

Zo kies jij, jouw ziel, in het universum de ouders uit waaruit jij mag ontstaan, ook in die gevallen van een adoptie. Jij kiest de woonplaats met daarbij de evt. provincie en land uit waar jij instaat wordt gesteld om zo goed mogelijk die ervaringen op te doen die jij wenst te leren. Je kiest je familie, je vrienden en zelfs je zo vaak genoemde vijanden uit… alles om jouw de kans te geven om die lessen te kunnen leren.

Ook hier is het vaak het oordeel, veroordelingen, ect. die ons het ego doet voeden en waardoor we andere stappen op ons pad nemen als dat de beste voor ons zouden kunnen zijn, en waardoor je dus een les kan missen.

Dit geeft niets want de les blijft bestaan en dus blijven de ervaringen zich ons aandienen… nu weet je gelijk waarom sommigen zielen almaar in het zelfde rondje lijken te blijven lopen!

 

Waarom ben ik hier?

Ook dit is best wel een mooie en liefdevolle vraag.

Mijn liefdevolle vriend, Jan van …. mocht hierop zo een mooi en , eigenlijk, simpel antwoord geven die ik graag hier met jullie wilt delen:

Jan van …:

“Waarom zijn we op aarde?

We zijn op aarde om te sparen! Maar, we moeten geen geld of goederen sparen, want dat kun je na je dood niet meenemen. Wij moeten ervaringen sparen, die kunnen we wel meenemen. Ervaringen van de mooie momenten in je leven, vakanties, verliefd worden, schoolreisjes, werk zoeken, kinderen krijgen en zien opgroeien, enz. maar ook slechte ervaringen zijn ervaringen en ook daar kunnen mooie en leerzame momenten inzitten, momenten dat je van elkaar kan steunen en kunt groeien in de liefde. En wat te denken van een mooie zonsondergang, of een strandwandeling of in rust in de zon genieten in je achtertuin of op je balkon. Dankbaar zijn voor de momenten dat iemand jou helpt of een goed gesprek dat je hebt bij de open haard, met een lekker glas wijn. Momenten dat je jezelf kunt verliezen in een boeiend boek of een of meegenomen worden in muziek. Het zijn allemaal ervaringen die je als mens/ziel doen groeien en ervaringen die je wel kan meenemen na je dood.”

 

Dankjewel lieve Jan van … voor dit duidelijke stukje schijven vanuit de puurheid van jouw hart. ♥

 

Wat kan ik hieraan doen?

Dit is een heel moeilijke vraag omdat iedereen uniek is, iedereen is een unieke ziel op elk een uniek pad. Om vanuit die uniekheid een passend antwoord te geven die op iedere ziel van toepassing is te geven is door die uniekheid niet mogelijk, ik kan hoogstens een antwoord geven op deze vraag vanuit de uniekheid zoals ik die ziet en mag ervaren!

 

Ik ben nu ruim de 60 jaar gepasseerd, en ik kan wel zeggen dat ik een bewogen leven hebt mogen ervaren. Een leven met hele grote en diepe valkuilen, zo diep dat ik zelfs een periode hebt mogen kennen waarin ik mezelf helemaal kwijt bent geweest, compleet gehersenspoeld door defensie en klaar gestoomd tot… maar ik heb altijd mijn aangeboren gave en intuïtie mogen behouden, dit is iets dat je nooit helemaal kwijt kunt raken. De vlam diep in je zelf kan misschien tot een heel klein en sluimerend vonkje terug gebracht worden maar helemaal uitdoven doet het nooit, en dit mocht ook bij mij mijn redding zijn.

 

Ik heb een lang en breed pad bewandeld, en mezelf dus helemaal kwijt geraakt… althans zo voelde het in die periode. Ik heb alles gedaan wat ik maar wilde en onze schepper zelfs vervloekt toen het echt minder met me ging. Ik heb ziekte gekend, en zelfs bijna dood ervaringen mogen meemaken tot ik wakken mocht worden en ik de inzichten die ik al die tijd al kreeg weer mocht gaan zien en erkennen en mocht gaan oppakken.

 

In die periode kwam ik erachter dat ik nooit echt alleen geweest ben, mijn geleide gids was namelijk altijd al bij me. Alleen ook die geleide gids is gebonden aan bepaalde universele wetten, waaronder de vrijeheid van onze vrije wil waaraan niet getroond mag worden. Dit en alleen dit was de reden waarom ik me pad was kwijt geraakt… puur en alleen vanuit MIJN VRIJ WIL.

Ik had dus iedereen en alles de schuld gegeven voor iets wat ik zelf mocht veroorzaken… ik had alles zelf gedaan!

 

Dit inzicht lieve vrienden, dit inzicht mocht mij totaal veranderen, ik had hiervoor bijna dood ervaringen nodig… maar ik mocht wakker worden. Ik mocht het oordelen, het stellen van verwachtingen… ect. los gaan laten. Ik mocht gaan leven vanuit de puurheid van mijn hart!

Ik mocht de universele liefde ervaren, de rust vanuit mijn ziel op de momenten als het echt nodig is.

Ik mag nu andere helen met de energie en kennis vanuit het universum en vanuit mijn gave die ik al mijn hele leven al heb en had, ik mag de kennis die ik bij me draagt doorgeven aan een ieder die het wilt horen.

Dit wil niet zeggen dat ik nu geen valkuilen meer treft op mijn pad, die zijn er wel degelijk… alleen ga ik hier nu heel anders mee om.

Ik mocht de kunst van het observeren leren, het observeren vanuit je eigen zuivere bewustzijn, de staat van absolute rust… vanuit de rust en liefde van je eigen ziel.

Buiten dat ik andere zielen mag helen, mag ik ook mezelf helen van vele afwijkingen die ik mocht oplopen gedurende dit leven… dit stukje zelfgenezing gaat alleen trager omdat je op vele diverse vlakke aan het werk mag gaan.

Maar ook die zelfgenezing werkt als je het oordeel, de verwachting, ect. los mag laten.

 

Er is dus genoeg aan al die zaken te doen… alleen je mag zelf op zoek gaan in jezelf. ☺

 

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde, ♥
Ronald.

 

1. apr, 2019

Universele Zuiverheid.

 

Wat zuiverheid is hoef ik eigenlijk niet uit te leggen lieve vrienden, dat weten we allemaal eigenlijk wel… de zuiverheid van je lichaam, van je kleding, van je woning, ect…

Maar er is nog een zuiverheid en daarmee bedoel ik de zuiverheid vanuit je ziel, vanuit je Pure ZIJN, maar wat houdt deze Zuiverheid nu eigenlijk in?

We noemen deze Zuiverheid ook wel “Universele Zuiverheid” en deze Zuiverheid is er om te geven aan anderen.

 

Maar wat is deze Universele Zuiverheid deze dan?

 

In tegenstelling tot wat velen denken, heeft dit niet zozeer betrekking op seksuele zaken; seksualiteit is daar slechts een heel beperkt aspect van, seksualiteit is maar een heel klein stukje van deze Universele Zuiverheid… de zuivere intentie tot een bepaalde seksuele daad die je eventueel met een ander wilt delen zonder dat hier een voorwaarde aan zit verbonden… alleen maar om die ander in een enorme hoge vorm van extase te brengen, je raakt hiermee die ander in de kern van de ziel.

 

Maar er zijn ook andere, nog hogere en meer wezenlijke vormen van Universele Zuiverheid die je met andere mag delen.

De echte Universele Zuiverheid ligt eerst en vooral in je gedachten, je gevoelens en in je verlangens.

Het is een deugd die erin bestaat dat je, wat je aan goeds bezit, niet alleen voor jezelf houdt.

Alles wat je leert, alles wat je verwerft of hebt, mag je op de één of andere manier proberen ook aan anderen ten goede te laten komen…

Daarom kan en mag je deze Universele Zuiverheid gerust ook Universele Liefde noemen!

 

Wat onzuiverheden betreft?

Onzuiverheden liggen in de egocentriciteit, de egocentriciteit in al haar vormen.

Zuiver willen zijn om zichzelf beter te beschermen en te redden, zuiverheid om er dus zelf beter van te worden… deze zuiverheid is nog geen echte Universele Zuiverheid.

 

Wie waarlijk zuiver is, zoekt de Universele Zuiverheid slechts om meer te geven aan de anderen en hen slechts datgene te schenken wat hij als aller-kostbaarste bezit.

Alleen wie heeft gewerkt om deze Universele Zuiverheid te verwerven en hem eventueel te kunnen vergeven, is waardig om de Inwijding tot Universele Zuiverheid te ontvangen.

Dit ontvangst kan je dan in vele vormen van Universele Zuiverheid tot je komen.

 

Dit kan bijvoorbeeld doormiddel van muziek, van schilderijen, beeldwerken… maar ook bijvoorbeeld doormiddel van energetische massages/healingen en het geven van spirituele workshops… ect.

Alles wat te maken heeft met de spirituele ondersteuning van andere zielen is Universele Zuiverheid en dit kan en mag op vele manieren tot uiting komen!

Dit alles mag je aan die ander geven zonder dat je er ook maar iets voor terug verwacht in welke vorm dan ook tijdens deze overdracht.

 

Lieve vrienden met deze woorden wil ik graag iedereen een prachtig dag toewensen, een dag die in het teken mag staan van het delen met elkaar… een dag in Universele Zuiverheid.

Het elkaar helpen op alle spirituele vlakken en daarbuiten is zo erg belangrijk om ook zelf te kunnen groeien, het vervult de roep van je ziel… streef dit dan ook na en laat elke egocentrische gedachte en daden voor wat ze zijn.

 Maar… deel alleen als jij zelf weet en voelt dat dit een groter doel draagt, weet je het niet zeker en moet je in je verstand duiken om antwoorden te formuleren… zeg dan nog even niets totdat de antwoorden wel diep vanuit jezelf naar boven komen, immers… al de andere antwoorden komen vanuit een inmenging van het EGO.

 

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde,

Ronald. 

3. mrt, 2019

Het leven in en vanuit het NU.

 

Het leven in en vanuit het nu… het is een veel besproken iets maar wat is het nu echt en wat wordt ermee bedoeld?

 

Lieve vrienden, er zijn vele liefdevolle zielen die hun hart hoog dragen maar waarbij die puurheid vanuit het hart steeds maar weer er heel moeilijk uit kan komen en als het er dan uitkomt dan vallen ze heel vaak weer terug in hun energie… Hoe komt dit toch, hoe komt het nu toch steeds weer en waarom het maar niet wilt lukken?

Heel erg vaak lieve vrienden, gebeurt dit omdat men iets terugverwacht, men wil iets terugverwachten om het hetgeen men geschonken heeft… men heeft daarom dus vaak het idee dat men iets tekort komt waarom ze dit iets terug verwachten.

Men snapt gewoonweg niet dat men alles al heeft als je het bekijkt vanuit het pure moment van het NU. NU heb je alles, je hebt alles wat jij nodig heeft op jouw pad op het moment dat het plaatsvindt… in principe en vanuit dit oogpunt heb je dus helemaal niets nodig!

 

Een simpel voorbeeld, een voorbeeld waarvan er velen te verzinnen zijn helaas.

“Ik vergelijk vaak het leven als een boek.

Aan de linkerkant van jouw opengeslagen boek, lees je jouw verleden. Die bladzijden zijn gevuld met de dingen die jij mocht ervaren en meemaken. Je kan daarin krassen wat je wilt maar de regels zijn niet meer uit te wissen, je zal ze nooit opnieuw kunnen beschrijven zoals ze als nieuw waren!

Aan de rechterkant van jouw opengeslagen boek, staat de toekomst zoals jij die in gedachten hebt. Maar lieve vrienden, je kan hierop nog zoveel schrijven… vaak komt er maar heel weinig van jouw o zo kostbare plannen terecht omdat de hele maatschappij zich bemoeit met jouw plannen. Jij kan bijvoorbeeld het idee bij je dragen om volgend jaar naar Amerika op vakantie te gaan, je hebt alles al besproken, de tickets, het hotel… ect. en dan… dan vlak voordat je zou vertrekken breek je jouw been of komt er een geliefde in het ziekenhuis te liggen. Je gaat daarom niet op vakantie en al jouw lang vooruit geplande idee is verloren gegaan.

 

Zowel het leven vanuit het verleden als vanuit de toekomst is dus heel onzeker en kost bergen energie om ze instant te houden.”

 

Vele liefdevolle verblijven helaas in het leven van het drama dat plaatsvond in het verleden of in de toekomstplannen die maar niet van de grond willen komen en die heel erg veel energie kosten. Geen geboorte is immers hetzelfde, al heb je 10 kinderen op deze wereld mogen zetten… de ervaringen waren allemaal anders en dus zelfs een geboorte is niet te plannen.

Daarnaast is elke vorm van energie, een energie die jij uit mag zenden, deze energie is een creatieve energie… een energie die tot creatie komt en dus een energie die je terug mag verwachten.

De is de wet van aantrekking.

 

NU ben jij compleet… NU heb jij alles wat jij nodig hebt op jouw pad!

Vanuit het pure moment van het NU heb je dus helemaal niets nodig, de roep van waaruit dit gemis komt vindt vaak plaats door de koppeling die die zielen hebben met het verleden of met de toekomst. Als men een verleden hebt gekend met tekorten… dan komt de roep vanuit je EGO om meer te verkrijgen, men gaat hierdoor dan automatisch over naar de toekomstplanning. Komt die roep vanuit de toekomst… dan komt die roep vanuit een plan dat men met zich meedraagt om een tekort op te vullen, omdat men (te) hoog wil grijpen waardoor er juist weer een tekort kan gaan ontstaan… ook dit stukje is weer terug te voeren naar het EGO.

 

Jullie zien wel dat dit EGO hierin voortkomt, het EGO, jullie EGO, houd je dit plaatje voor… het is het overlevingsinstinct van het EGO. Zodra jij het EGO kunt loslaten en kan laten stillen zouden deze dingen niet eens in je opkomen.

Vanuit het pure moment van het NU heb je namelijk alles al wat jij nodig mag hebben… als dit niet waar zou zijn, dan zou je hier niet op dit moment zijn… je zou het leven namelijk niet overleven als jij een ernstig tekort zou hebben!

 

Het leven vanuit het NU is het enigste leven wat zekerheid is en zekerheid aan je biedt… nu heb je alles wat je nodig hebt om liefdevol te kunnen en te mogen leven. En wat nog mooier is, NU plaats je de tegels waarop je morgen kunt en mag gaan staan… en daarom lieve vrienden, daarom is dit zo belangrijk om het leven in het NU in jouw bewustzijn toe te laten!

 

Ook Boeddha wist en zei dit:

“Alles is zoals het is.

Dat is geen wijsheid, maar een waarheid.

Hoe kan je dat veranderen?

Door het te veranderen.

Maar ook dan is alles weer zoals het is.”

En dit veranderen doe je in en vanuit het pure moment van het NU!

 

Lieve vrienden met bovenstaande woorden en de uitspraak van Boeddha wil ik graag iedereen een fantastische dag toe wensen, een dag waarin wij gewoon de dingen kunnen nemen en accepteren PUUR zoals het is. Want wat je ook doet en wat je ook maar kan en wilt veranderen… alles is dan weer PUUR zoals het is op het moment wanneer jij het bekijkt. Waarom zou je dus je druk maken om iets dat altijd al is, zoals het is PUUR in het moment zoals het zich openbaart… in het pure moment van het NU.

 

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde,

Ronald. 

2. feb, 2019

Waarom doet iemand iets?

 

Waarom doet iemand iets? Het is een vraag waarbij velen van ons heel vaak worstelen, een vraag die bij echt wel bij velen onder ons de gedachten constant onder een bepaalde vorm van spanning houden… Wat is dit toch, waarom belasten velen van ons toch zichzelf steeds weer met deze vraag?

 

Om deze vraag beantwoord te krijgen, proberen velen onder ons zich vaak te verplaatsen in het gedrag van een ander. Door deze verplaatsing in het gedrag van die ander is het vaak onmogelijk om niet geïrriteerd te raken door het gedrag van bepaalde mensen, vooral wanneer je vaak met ze om moet gaan. In plaats van te exploderen of je op te vreten… kun je jezelf misschien beter van je gedachten bevrijden, en proberen te begrijpen waarom zij zo handelen zoals zij handelen en hen zelfs hierbij te helpen!

 

Zo zijn er mensen die vast zitten in hun overtuigingen, je kan geïrriteerd raken door deze vastzittende overtuigingen… maar er zijn ook mensen die zich al verder ontwikkeld hebben en hun aandacht aan andere dingen schenkt, waarbij de passie al veel verder ligt dan het geen waar de ander mee bezig is. Vaak lijkt het dan dat deze mensen niet luisteren, maar eigenlijk gaat het veel verder… vaak hebben ze minder interesse voor de dagelijkse dingen omdat zij al werken aan het grotere plaatje.

Ook dit kan weer botsingen veroorzaken waar eigenlijk nooit iemand beter van wordt.

 

Onthoud altijd dat wij allemaal unieke zielen zijn, mensen zijn die elk weer op elk moment zijn of haar unieke eigen werkelijkheid creëert… deze unieke gecreëerde werkelijkheid hebben wij nodig op ons pad om onze lessen te kunnen en te mogen leren, omdat ook deze lessen voor iedereen uniek mogen zijn. Deze gecreëerde werkelijkheid is dus vaak ongrijpbaar en dus onbegrijpelijk voor een ander, dus waarom moeten wij dan zo nodig ons ongenoegen tonen om via die weg antwoorden te zoeken op vragen waarvan wij deze antwoorden nooit zullen gaan vinden… het is immers jouw gecreëerde werkelijkheid niet.

 

In plaats van het zoeken naar die niet te beantwoordende vragen… waarom probeer je je niet eens in te denken waarom iemand is zoals hij/zij is, probeer erachter te komen wat er speelt bij die ander, je zult ontdekken dat je veel meer middelen tot je beschikking hebt dan je denkt. Zodra je je inspant om dit zonder er een oordeel aan te verbinden onderzoekt, echt te onderzoeken, te overwegen, ben je al verplicht om je te kalmeren.

Er zijn ook nog andere manieren te bedenken om de rust, de puurheid in jezelf aan te spreken… hier heb je nog zo een andere methode:

Concentreer je op het beeld van iemand die je liefhebt en geef je over aan de vreugde en de verrukking die dat beeld bij je oproept. Doordrenk je ermee en weldra zul je ook naar degene die je irriteert kunnen kijken zonder dat het irritatie oproept of dat je de irritatie voelt.

Heb je niet gemerkt dat mensen die verliefd zijn de neiging hebben om van iedereen te houden? Wanneer je werkelijk liefhebt, wikkel je namelijk het hele universum in het pure licht en de pure warmte van deze liefde.

 

 

Met deze woorden lieve vrienden, met deze woorden wens ik iedereen een fantastische dag toe… een dag die in het teken mag gaan staan van het bewustzijn waarom iemand iets doet en met welke reden. Als wij hier dan vandaag de eventuele antwoorden van liefde op vinden, laten wij dan deze mogen gebruiken om hiermee te gaan werken zodat de spanningen en onrust weer opgelost mogen worden.

 

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde.

Ronald.  

31. dec, 2018

Wat mag/kan het jaar 2019 voor jou gaan betekenen?

 

Lieve vrienden, we zijn alweer met zijn allen aanbeland in het jaar des Herens 2019.

Wat hebben we een intens jaar voor velen achter ons mogen laten. Velen van ons zijn in het jaar 2018 vele uitdagingen tegengekomen, zowel oude dingen die in ons vastzaten (verborgen en verstopt) maar ook vele nieuwe dingen/uitdagingen mochten we op ons pad tegen gaan komen.

Vele liefdevolle zielen zijn verlicht en ontwaakt uit deze nieuwe en oude uitdagingen weer omhooggeklommen maar ook velen zitten (nog) vast in die oude energie en worstelen (nog) steeds om naar boven te komen. Maar weet lieve vrienden, dat toeval niet bestaat… toeval is een vanuit het ego bedachte uitdrukking voor iets dat ons verwonderd of dit nu een voorval is vanuit het licht gezien dan wel vanuit de duisternis… maar wij noemen deze dingen heel vaak “toeval” omdat de verwondering ons vaak opvalt en hierdoor onze denkwereld ermee aan de haal gaat.

 

Maar lieve vrienden, als ik jullie nu mag zeggen dat toeval niet bestaat!

Hetgeen wij toeval noemen draagt altijd een doel, een doel waarop wij vanuit de vaste materie… vanuit onze verwrongen gedachtewereld vaak geen zicht op hebben. Al deze dingen dragen bij aan onze zielenleer, aan de dingen die wij met onze ziel hebben afgesproken wat wij willen leren gedurende dit leven.

Kijk dus ook eens naar die dingen die wij “toeval” noemen, observeer hetgeen jij je over verwonderd of dit nu van een hoge en pure energie is of van een lagere en zwaardere energie. Laat het oordeel los over die dingen die jij mag observeren vanuit jouw liefdevolle hart en leer de les uit de dingen die ons zo verwonderen!

 

Nu het jaar des Herens 2019.

 

In de gouden tijd van Atlantis ontving Aartsengel Metatron van de Goddelijke Bron de betekenis van de wetenschap der getallen. Hij leerde de mensheid dat elk getal een machtige kosmische kracht is.

"Getallen zijn kosmische energieën. Elk getal heeft een unieke trilling die invloed heeft op iedereen die daar verbinding mee maakt." Van hieruit is onze huidige numerologie geboren… de kennis der getallen. Vaak maken hier vele mediums gebruik van, ook omdat het universum vaak en graag met getallen werken… het is een korte maar krachtige doorgave van informatie en kennis, kennis die is vastgelegd door Aartsengel Metatron in de tijd van Atlantis… Denk eens aan de “Engelen getallen”, en aan wat iedereen wel eens opgevallen is… de tijd die onze tegenwoordige digitale klok mag weergeven. De zo genoemde dubbele getallen… 20:20, 21:21, 22:22, ect.

Het is de stem van onze engelen die ons via deze zichtbare manifestatie de Goddelijke boodschappen mogen doorgeven.

 

Het jaar 2019 staat vanuit de numerologie voor een 3 (2+0+1+9=12 – 1+2=3).

Neurologisch gezien zegt de 3:

Verbinding met de geest, de intelligentie en met de rede.

Het is het getal van de expressieve, originele denker en kunstenaar.

Het getal is verbonden met de kleur geel, de kleur van het intellect, de logica en de rede, en met de woensdag.

Op Astrologisch gebied is dit getal verbonden met het sterrenbeeld maagd.

De chakra's die bij dit getal horen en met name van belang zijn, zijn de zonnevlecht en het hart-chakra.

 

Voor de ontwaakte onder ons kan het getal 3 de volgende verlichtende eigenschappen met zich meedragen:

Deze zielen kunnen Bourgondisch, enthousiast, gelukkig, vrijgevig en vol levenslust zijn.

Zij kunnen creatief, optimistisch en extravert zijn.

En zij kunnen inspirerend, communicatief, zorgend en sociaal zijn.

 

Voor de minder ontwaakte onder ons kan het getal 3 de volgende zware eigenschappen met zich meedragen:

Het getal 3 geeft die personen die (nog) in zwaarder weer verkeren de neiging tot warhoofdigheid en geflirt.

Zij kunnen gekunsteld, extravagant, onpraktisch, cynisch en tobberig zijn.

Eventueel hebben zij de neiging tot manipulatie, doelloosheid, een slecht humeur en de neiging tot bedrog.

 

Vanuit de religie staat de 3 voor de drie eenheid:

De vader, de zoon en de heilige geest… of te wel de heilige driehoek.

 

Vanuit het jaar 2019 kan je ook een 12 halen, het is samen met de zo gehete “Meestergetallen” één van de weinige geaccepteerde combinaties.

Vanuit de 12 kan je het volgende afleiden:

12 wordt ook wel het getal van perfectie genaamd.

Er zijn 12 maanden, 12 apostelen 12 uren per etmaal enz.

Omdat de 3 en de 4 beide "heilige" getallen zijn, is het product hiervan net als de som zeven extra heilig, het staat van daaruit gezien dus voor perfectie.

Je komt de 12 ook tegen in bijvoorbeeld… de 12 maanden, de 12 tekenen van de dierenriem.

Een octaaf bestaat ook uit 12 halve toonafstanden.

Jacob had 12 zonen, en de voorvaderen van Israël bestonden uit 12 stammen.

Jezus had 12 discipelen… en zo kunnen we nog wel een aantal prachtige voorbeelden bij elkaar verzamelen als we gaan zoeken ernaar.

Het is tevens de hoogste uur aanduiding op een analoge klok.

 

Je ziet dus wel dat zowel de drie als de twaalf hele belangrijke nummers mogen zijn in onze bewegwijzering hier in de vaste materie op onze liefdevolle Moeder Aarde. Wees dus, ook zeker dit jaar, heel bewust hoe jij je energie en je intenties gebruikt en richt… richt je deze op een hoogenergetische manier dan zal je deze hoge energie met alles wat daarbij hoort ook in je leven kunnen terugverwachten met de perfectie van de creatie daarvan.

Richt je daarentegen je energie op een lage intentie, dus breng jij de lagere energie tot creatie dan kan en mag je deze energie ook in je leven terug verwachten, maar ook hierin zal de perfectie hiervan terug te vinden zijn.

Want immers alles wat jij doet, zegt en denkt is een energie die tot creatie zal mogen komen… het de wet van creatie… het universum zal daarom altijd deze wet van creatie, van al onze intenties tot in perfectie tot creatie laten komen!

Wij zijn allemaal Goddelijke wezens/zielen lieve vrienden… we zijn allemaal creators in de kiem vergeet dit nooit. Elke moment van elke dag brengen wij onze eigen werkelijkheid tot creatie.

 

Welke werkelijkheid breng JIJ tot creatie voor jezelf en voor een ieder ander?

 

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde,

Ronald.